Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Innovant amb l’Escola Bellavista-Joan Camps

28/02/2019

El centre d’Educació Infantil i Primària aposta pel teatre, els escacs i diversos projectes culturals

L’aposta de l’Escola Bellavista-Joan Camps per incorporar projectes innovadors al seu currículum s’ha vist reforçada durant aquest curs per la consolidació de diverses activitats en marxa des de fa temps i la posada en marxa de noves accions dins l’horari lectiu.
L’àlbum il·lustrat
Els alumnes de 6è d'aquesta escola han inaugurat una nova activitat a la Biblioteca Municipal dins el programa de visites escolars. Es tracta de treballar els àlbums il·lustrats, un recurs que permet promoure estratègies de treball afavorint la participació directa, l’escolta activa i el diàleg. Aquests son una eina de dinamització i descoberta de noves formes d’ escriptura però sobretot de lectura. L ’activitat dels alumnes de 6è ha girat al voltant de Voces en el parque, d’ Anthony Browne.
Continuem fent teatre
Els alumnes de l’Escola Bellavista-Joan Camps fan teatre des del curs 2010-2011 però en els darrers anys, aquesta activitat ha anat agafant més pes. Primer, des del curs 2015-2016 es compta l’assessorament de la companyia Frec a Frec, gràcies al suport del Patronat de Cultura, Educació, Infància i Joventut. Enguany s’ha ampliat el projecte i, no només els alumnes de 6è presenten obra, si no que també ho fan els de 3r per primera vegada. L’escola treballa el teatre de manera transversal, propiciant l’aprenentatge de continguts de diverses àrees per a aconseguir un aprenentatge globalitzat, des d’una perspectiva diferent. També utilitza el teatre com a instrument pedagògic per al desenvolupament integral dels alumnes a través de la potenciació de les seves capacitats d’expressió creativa i d’acció solidària amb el seu entorn.
La primera estrena d’aquest curs serà el dia 28 de març. Els alumnes de 6è faran dos passis de l’obra Un mal dia el té qualsevol d’Adelaida Freixes.
Escacs de 1r a 6è
Un dels projectes innovadors consolidats en el dia a dia de l’Escola Bellavista-Joan Camps és el d’escacs. Els alumnes i els mestres, que també reben formació, no només aprenen a jugar, sinó que s’aprofita el joc per a desenvolupar capacitats i valors fonamentals. Tot i que l’activitat es realitza des de 1r a 6è, actualment també s’estan realitzant activitats relacionades amb els escacs des de P3.
Rua de Carnaval compartida
Per primera vegada, la rua de Carnaval de l’Escola Bellavista-Joan Camps ha estat una activitat coordinada amb l’Escola Bressol Municipal el Gegant del Pi. Els alumnes dels dos centres han realitzat junts la cercavila pels carrers de Bellavista fins a la plaça Major. A més, han comptat amb l’animació musical del grup de batukada “La Til·la” format per alumnes de l’Institut el Til·ler.

Arxivat a: Educació
Els alumnes de l'Escola Bellavista-Joan Camps en l'activitat de l'Àlbum Il·lustrat a la Biblioteca Municipal
Sessió d'escacs gegants a l'Escola Bellavista-Joan Camps
Escena de la darrera obra de teatre dels alumnes de l'Escola Bellavista-Joan Camps
Darrera actualització d’aquest contingut: 29/05/2020 a les 15:12h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)