Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Un document confirma un altre bombardeig a les Franqueses el 26 de gener de 1939

12/02/2019

L’historiador Joan Garriga ho explicarà a la conferència d’aquest dijous, a les 19.30 hores, a la sala de plens

Els treballs de recuperació de memòria històrica que s’estan portant a terme des de l’Ajuntament de les Franqueses han permès descobrir un document que confirma un altre bombardeig al municipi el 26 de gener de 1939. L’Arxiu Municipal conserva una valoració d’un arquitecte que fa referència als danys que va patir un mur de l’edifici de l’Ajuntament com a conseqüència de l’onada expansiva d’una bomba. Aquest és el primer document que permet certificar un altre bombardeig, a banda del que ja es tenia constància del 24 de gener en què van morir tres persones. L’Arxiu Municipal va avançant en la recerca i documentació de tot el que s’ha conservat a l’edifici.

Precisament aquest mes continuen els actes de Commemoració del 80è Aniversari del Bombardeig i dijous, 14 de febrer, l’historiador Joan Garriga farà la conferència “Les Franqueses del Vallès, els darrers dies de la guerra”. Durant l’acte, que començarà a les 19.30 hores, a la sala de plens, Garriga farà referència a aquest document i altres dades importants que s’han conegut en els últims mesos arran del projecte de recuperació de memòria històrica.

Arxivat a: Ajuntament
Conferència Joan Garriga
Darrera actualització d’aquest contingut: 19/08/2019 a les 14:52h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)