Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L’Escola Guerau de Liost diu #aquíproubullying

31/01/2019

Els equips per la convivència, formats per alumnes de cicle superior, són la cara visible del projecte

La comunitat educativa de l’Escola Guerau de Liost s’ha posat com a objectiu treballar i sensibilitzar alumnes i famílies sobre el bullying. Per tal d’aconseguir-ho, l’escola ha decidit formar part d’un projecte d’innovació, l’#aquíproubullying, engegat pel Departament d’Educació i obert a totes les escoles i instituts.

A partir d’aquí i després de rebre formació, un grup  impulsor format per quatre mestres ha estat l’encarregat de planificar i elaborar el projecte que actualment s’està desenvolupant.

El projecte es basa en 5 objectius generals que s’assoliran amb la realització d’activitats durant l’horari lectiu, des d’educació infantil a 6è de primària, i amb activitats amb les famílies:

- Sensibilitzar la comunitat escolar de la importància de prevenir i eradicar l’assetjament entre iguals.

- Formar la comunitat escolar per tal de prevenir, detectar i intervenir davant possibles situacions d’assetjament entre iguals.

- Apoderar i implicar l’alumnat per detectar i aturar els processos d’assetjament escolar mitjançant accions de servei  a la comunitat.

- Prevenir possibles situacions d’assetjament en els centre educatiu.

- Detectar, intervenir i aturar les situacions d’assetjament escolar.

Es tracta d’un projecte transversal i que s’emmarca dins el Projecte de Convivència de l’escola.

S’han programat activitats per a tots els cicles, des d’infantil a superior. L’acció més visible, però, és la dels “equips per la convivència”. Cada mes, 12 alumnes voluntaris de cicle superior es posen l’armilla verda a l’hora de sortir al pati. Allà, estan alerta per si es produeix qualsevol conflicte. Si el detecten, intenten mediar entre les dues parts. Gairebé sempre aconsegueixen solucionar-ho, però, si no és el cas, traspassen el tema als metres. En una llibreta creada per a aquest projecte queda recollides totes les incidències per a poder fer seguiment dels casos que atenen.

Tot plegat  encara està a les beceroles i queda molt per desplegar. De cara al segon trimestre hi ha prevista una xerrada sobre Educació Emocional i resolució positiva de conflictes per a mestres, monitores de menjador i famílies.

Arxivat a: Educació
Llibreta de registre de l'equip per la convivència
Equip per la convivència mediant en un conflicte
Darrera actualització d’aquest contingut: 19/04/2024 a les 10:26h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)