Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Tancades les visites guiades al camp d'aviació de Rosanes i al refugi de Can Sorgues del 3 de febrer i 10 de març

15/01/2019

En breu obrirem nous grups i tornarem a facilitar els formularis per apuntar-s'hi

Visites al Camp d’Aviació de Rosanes i al refugi de Can Sorgues

Tancades les visites guiades al camp d'aviació de Rosanes i al refugi de Can Sorgues dels dies 3 de febrer i 10 de març. En breu obrirem nous grups. 

Informació del 80è Aniversari del Bombardeig de les Franqueses del Vallès

El 24 de gener de 2019 es compliran 80 anys del bombardeig de les Franqueses del Vallès en què van morir tres persones. Les bombes van impactar a prop de l’estació de Corró d’Avall i, a banda de les pèrdues humanes, hi va haver importants destrosses a la zona. Aquest atac es va produir al final de la Guerra Civil. Les tropes franquistes entren a les Franqueses el 28 de gener de 1939, cinc dies després del bombardeig.

L’Ajuntament ha començat un projecte de recuperació de memòria per reconstruir com es va viure la Guerra Civil al municipi. En els últims mesos, un equip ha entrevistat diversos testimonis i ha recopilat informació per ampliar l’arxiu. Amb la finalitat de commemorar el 80è aniversari del bombardeig s’ha preparat una programació amb actes que començaran el 24 de gener i s’allargaran fins al juny. Per tant, l’acte institucional es farà el mateix 24 de gener, a les 11 hores, amb la col·locació d’una placa commemorativa a la Carretera de Ribes (davant de l’estació) i continuarà amb un acte de commemoració que es farà a les 12 hores, a la plaça de l’Ajuntament, on es presentarà el monòlit que s’instal·larà per recordar aquestes fets, i es plantarà un plançó de l’arbre de Gernika com a mostra de compromís del municipi amb la pau i la llibertat.

Dos documentals sobre la Guerra Civil

El projecte de recuperació de memòria història ha començat amb entrevistes a diversos testimonis dels diversos pobles que conformen les Franqueses, que han explicat com van viure aquella època. Fruit d’aquestes entrevistes s’han preparat dos documentals que s’entrenaran durant aquest 2019. El primer, Venien cada dia. Memòria de la Guerra Civil a les Franqueses del Vallès, es projectarà el mateix 24 de gener, a les 19.30 hores; i el segon, Una joia de la història. El camp d'aviació de Rosanes durant la Guerra Civil, el 9 de maig, a les 19.30 hores; tots dos al Casal Cultural de Corró d’Avall. Es tracta de dos documentals d’un gran valor històric que ajuden a conèixer com era el municipi en aquell moment i com es va viure la guerra.

Conferències de l’historiador Joan Garriga

L’historiador Joan Garriga forma part de la comissió que ha preparat els actes de commemoració del 80è aniversari del bombardeig. La programació també inclou dues conferències que impartirà ell mateix. La primera es farà el 14 de febrer, a les 19.30 hores, a la sala de plens, sota el títol Les Franqueses del Vallès, els darrers dies de la guerra; i la segona, El cost humà de la Guerra Civil i la implantació del franquisme, el 4 d’abril, a les 19.30 hores, també a la sala de plens.

 

Arxivat a: Ajuntament
Commemoració 80è Aniversari del Bombardeig de les Franqueses del Vallès
Cartell Commemoració del 80è Aniversari del Bombardeig de les Franqueses del Vallès
Commemoració 80è Aniversari del Bombardeig de les Franqueses del Vallès
Commemoració 80è Aniversari del Bombardeig de les Franqueses del Vallès

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 19/08/2019 a les 14:52h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)