Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | AMB ESTILS | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

"Si hagués de definir amb una paraula aquesta legislatura seria "transformació"

11/01/2019

Entrevista a Francesc Colomé, alcalde

Acabem de tancar el 2018, com valoraria aquest any políticament parlant?

A nivell de país ha estat dur. Continuem amb presos polítics, això no ho oblidem i considero que des del municipalisme també hem de lluitar perquè els conflictes polítics es resolguin als despatxos i no als jutjats. No podem descansar fins que tots els nostres presos siguin al carrer i els exiliats tornin a casa.

Si faig valoració a nivell municipal m’atreviria a afirmar que ha estat un gran any en què hem fet realitat projectes importantíssims per les Franqueses.

 

El 2019 serà un any de tancament de legislatura, com ha canviat les Franqueses durant aquests quatre anys?

Si hagués de definir amb una paraula  aquesta legislatura seria “transformació”. I és que les Franqueses del Vallès durant aquest quatre anys ha fet un canvi molt important. Pla de Barris ens ha ajudat a definir la Bellavista del futur amb accions pensades per millorar la qualitat de vida dels seus veïns. Aquest ajut de la Generalitat ens ha permès reformar edificis deteriorats, posar en marxa un procés de participació per dissenyar la nova plaça de l’Esbarjo o engegar un servei de mediació per ajudar la ciutadania a resoldre possibles problemes.

Aquesta transformació també ha quedat palesa a la resta del municipi amb el Parc del Falgar, un pulmó verd per gaudir de la natura; un carril bici per connectar el nostre municipi amb la Garriga i Granollers; la reconversió del Centre Cultural en el nou Espai Can Prat, on aviat hi haurà un centre d’atenció primària, una biblioteca i una pista poliesportiva; la remodelació de la zona esportiva de Llerona, on hem guanyat espai per fer salut; i l’arribada de serveis bàsics com l’aigua potable a Corró d’Amunt.

 

Considera que han quedat temes pendents?

Sempre ens quedaran temes pendents perquè mai podem deixar de voler millorar, d’imaginar un municipi millor per a tota la seva ciutadania. L’Aula de la Natura del Parc del Falgar és per mi un dels projectes més importants perquè ha d’esdevenir un centre d’educació ambiental supramunicipal per a escoles i visitants. Fomentar el respecte per la natura mitjançant projectes educatius ha de ser una prioritat per a nosaltres, que vivim en un municipi on gran part del territori és agrícola i forestal. Les Franqueses ha de buscar elements que el posicionin i precisament la qualitat natural del seu entorn n’és un.

Però si la natura de les Franqueses és important també ho és la seva gent i volem tenir especial cura de la tercera edat. Per això ja ens plantegem l’ampliació de la residència de Corró d’Avall i la construcció d’un nou centre al carrer Terme de Bellavista. I un nou pavelló d'esports, un pavelló adient al creixement que ha tingut les Franqueses aquests darrers anys. Un pavelló del segle XXI.

Aquests són alguns dels principals projectes que ens plantegem a curt termini, però, com deia, les millores han de ser constants.

 

Com s’imagina el municipi del futur?

M’imagino un municipi que s’ha sabut fer el seu lloc, que s’ha posicionat potenciant precisament allò que el fa especial, la seva diversitat. Les Franqueses és un municipi acollidor i obert on tothom hi és benvingut. Som cinc pobles, cadascú amb la seva personalitat, i de les nostres diferències neix la nostra força, el nostre tret diferencial.

 

Durant aquesta legislatura ha governat en coalició amb el PSC, com ha estat l’experiència?

Les Franqueses necessita  un govern estable, un govern que pogués garantir la viabilitat dels projectes a desenvolupar. Els quatre anys de legislatura precisen de decisió i empenta per poder ser àgils i resolutius. Amb el PSC hem pogut trobar aquesta estabilitat. Hi ha qui ens ha retret que governem amb aquest partit, però nosaltres sempre hem sabut diferenciar els afers de país dels de la política de proximitat. Hem fet un govern pensant en el municipi i amb el PSC compartim el mateix model de poble, després a nivell de país cadascú té la seva lluita, que no compartim però he de respectar. .

 

Les Franqueses té molta natura, però també indústria. Quins són els eixos que considera més importants per potenciar el municipi?

Fins ara he parlat molt de natura, però tot i que les Franqueses, com deia, és un municipi verd  també s’ha consolidat com un municipi estratègic per a empreses importants d’arreu del país. Per tant, un altre dels nostres objectius és treballar per fer dels nostres polígons espais atractius per convertir-se en seu d’empreses capdavanteres i sobretot generar llocs de treball. El sector N en serà un clar exemple. En aquest sentit és molt important apostar per la millora de les infraestructures.

 

Durant la Fira de Nadal han presentat nova marca de ciutat, quin és l’objectiu d’aquesta nova imatge? Quina projecció vol aconseguir?

Com ja haureu pogut veure tant a la Fira de Nadal com a diferents punts del municipi la nova marca de ciutat és una mà estesa. Aquesta mà oberta té cinc dits, que simbolitzen els cinc pobles que formen el municipi. L’obertura d’aquesta mà connota el que som: un municipi obert i acollidor. Ens hem de sentir orgullosos de ser ciutadans i ciutadanes de les Franqueses independentment del color polític que mani l'Ajuntament.

Arxivat a: Ajuntament
Francesc Colomé, alcalde de les Franqueses del Vallès
Darrera actualització d’aquest contingut: 18/04/2024 a les 14:20h
Plan Avanza 2Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)