Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Els fils de la violència commemoren el 25N a les Franqueses

23/11/2018

El manifest del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència vers les Dones i una obra de teatre participatiu centren els actes al municipi

Fa 10 anys que Catalunya compta amb una llei contra la violència de gènere, és la Llei del Dret de les Dones a Eradicar la Violència Masclista (Llei 5/2008, de 24 d'abril), tanmateix, les xifres confirmen que no n'hi ha prou. De gener a setembre de 2018 han mort 6 dones a Catalunya a mans de les seves parelles o exparelles i els serveis sanitaris i la policia han intervingut en 9.820 casos de violència física o psicològica. A l'Estat, fins a finals de setembre han mort 38 dones i només en la darrera setmana del mateix mes es van produir 5 morts. El 2018 és també l'any de la sentència de la Manada i, ahir, el mateix tribunal, la secció 2a de l'Audiència de Navarra, va exculpar d'intent d'homicidi, un home que va intentar apunyalar i estrangular la seva dona davant els fills.

Davant aquest panorama, les Franqueses ha commemorat un any més aquesta diada, hi ho ha fet de diverses maneres. Durant diverses setmanes, l'Associació Mirall ha realitzat tallers amb els alumnes de 3r de l'ESO dels dos instituts. En les sessions han tractat les diferències entre l'amor romàntic i el romanticisme a l'amor i ho han fet des dels diversos clixés que ens arriben a través del cinema, la televisió o la música. Ahir, a l'entrada del Casal Cultural de Corró d'Avall, es va poder llegir una mostra dels resultats dels tallers on els alumnes valoraven les relacions de parella a partir de diverses paraules i situacions com la sexualitat, la gelosia, la fidelitat, la maternitat, el concepte de mitja taronja...Des de l'associació consideren que la feina amb els adolescents primordial. Durant 2018, un 25,8% dels casos de violència s'han produit en dones d'entre 16 i 29 anys.

L'acte central del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència vers les Dones ha estat la lectura del manifest unitari d'enguany i una obra de teatre participatiu a l'escenari del Casal Cultural de Corró d'Avall. L'acte ha estat presentat per la cap de l'àrea de Polítiques Social de l'Ajuntament, Montse Capel. El regidor de l'àrea, Ferran Jiménez, ha recordat la feina que es fa diàriament des de l'àrea sobre la violència de gènere. L'acte ha comptat també amb la companyia ImpactaT que ha proposat una activitat de teatre participatiu basat en escenes de violència contra les dones.

Arxivat a: Polítiques Socials
Intervenció del regidor, Ferran Jiménez
Membres del Mirall llegint el manifest
ImpactaT
Detall del públic assistent
Exposició dels tallers als instituts

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 10/07/2020 a les 12:06h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)