Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L'edifici de l'Ajuntament serà declarat Bé Cultural d'Interès Nacional

20/11/2018

La Generalitat de Catalunya ha iniciat els tràmits per a protegir la Casa de la Vila i les antigues escoles de Corró d'Avall

La publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya de l'expedient sobre la protecció patrimonial inicia el camí per a la declaració de l'edifici de l'Ajuntament com a Bé Cultural d'Interès Nacional en la categoria de Monument Històric i, també, per a la protecció del seu entorn.

Aquest procés arriba després que la Direcció General del Patrimoni Cultural emetés un informe favorable al mes d'octubre. D'aquesta manera, l'edifici modernista queda protegit i es limiten les accions i modificacions arquitectòniques que es poden realitzar, per tal de conservar l'estructura i característiques originals. Quan s'aprovi la declaració, no es podrà parcel·lar, construir o enderrocar ni en l'edifici ni en el seu entorn, a no ser que es garanteixi que no hi ha perjudici i prèvia autorització del Departament de Cultura.

D'aquesta manera es protegeix un dels actius arquitectònics de les Franqueses i es garanteix la protecció i conservació de l'edifici, considerat una de les mostres més reeixides de l’arquitectura pública de l’època modernista. Aquest edifici, inicialment propietat de Joan Sanpera i Torras, va ser projectat per l'arquitecte Albert Juan Torner el 1912 i posteriorment cedit al municipi com a seu del consistori i de les escoles públiques de nens i nenes. Actualment continua allotjant part de les dependències municipals, el Centre d'Atenció Primària de Corró d'Avall i el Jutjat de Pau.

Arxivat a: Ajuntament
Edifici de l'Ajuntament
Darrera actualització d’aquest contingut: 24/05/2019 a les 16:42h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)