Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Els 10 km de les Franqueses, esport i solidaritat

14/11/2018

Una norantena de voluntaris faran possible aquesta cita que dedicarà la recaptació a la lluita contra el càncer de ronyó

Organització i voluntaris, membres d'A 4 el Km, estan preparats per a la cita de diumenge, 18 de novembre, a les 10 h. 10 km de cursa per Corró d'Avall i Llerona, dividits en dues voltes de 5 km cadascuna. 

Els 10 km de les Franqueses arriba, enguany, a la 7a edició i ho fa amb el doble objectiu amb el que es va idear: crear una cita al calendari atlètic català i recaptar fons per a una causa solidària. La cursa destina tots els diners recaptat a la centre d'investigació contra el càncer de ronyó de l'hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Fins ara, en les sis edicions realitzades, ja han aportat més de 27.500 euros a aquesta causa. L'any passat es va batre el rècord amb un donatiu de 8.000 euros i els organitzadors esperen poder mantenir el nivell. Per això, però, cal incrementar el nombre d'inscrits, feina força difícil, ja que, tal i com comenta el president de la Federació Catalana d'Atletisme, Joan Villuendas, el calendari de curses cada vegada està més saturat.

Villuendas ha fet aquest comentari durant la roda de premsa de presentació de la cursa on també hi eren l'Alcalde, Francesc Colomés, el regidor d'Esports, Juan Antonio Corchado, el vicepresident de la FCA i membre del Comitè Català d'Arbitres, Joan Cutrina, i el president i el secretari d'A 4 el Km, Rafael Lora i Jaume Aragonès, respectivament. Durant la presentació s'ha destacat la feina dels voluntaris, sense la qual la cursa no seria possible, i també la feina que A 4 el km fa per portar el nom de les Franqueses arreu.

La cursa, tal i com destaquen els organitzadors, no és una cursa fàcil i és molt tècnica, ja que compta amb força desnivells. El rècord, encara no superat, està en 31'30" a l'any 2016. L'any passat el guanyador va ser l'atleta Ali Benhmbarka amb un crono de 32'59". El circuit està homologat per la federació i està puntuable amb el control de Championchip. Per a que sigui possible hi ha gairebé 90 voluntaris durant el recorregut. A més, els corredors també compten amb servei de monitoratge pels més petits. 

Els 10 km de les Franqueses sortiran a les 10 h de la Zona Esportiva Municipal de Corró d'Avall. El final de la cursa i l'entrega de premis també es farà al punt de sortida. Durant el matí, per tant, hi haurà afectacions al trànsit a Corró d'Avall i a Llerona:

Recorregut:
Zona Esportiva de Corró d’Avall, carrers de la Riera, de Cèllecs, de Tagamanent, de Puiggraciós, plaça de l’Ajuntament, carretera de Ribes, font del Corredor (retorn), rotonda nord de l’Ajuntament, carretera de Ribes (darrere de l’Ajuntament i zona de la rambla a la calçada en sentit la Garriga fins a l’avinguda de Santa Eulàlia), i el carrers del Migdia i de la Riera (zona esportiva final de la cursa). La cursa consta de dues voltes al recorregut.

Restriccions d'estacionament:
Només afecta el carrer de la Riera des de la zona esportiva fins a la rotonda del carrer de Cèllecs en sentit a l'Ajuntament.

Restriccions de circulació:
Es prohibeix circular durant la celebració de la cursa pels següents carrers:
- C. de la Riera direcció Ajuntament.
- C. de Cèllecs direcció a C. de Tagamanent.
- C. de Tagamanent direcció a la cruïlla del C. de Puiggraciós.
- C. de Puiggraciós.
- Ctra. de Ribes afectada en diferents punts: zona de la rambla en sentit la Garriga, rotonda sud de l’Ajuntament, rotonda nord de l’Ajuntament i recte fins a la font del Corredor a tocar del carrer de Catalunya.
- Ctra. de Ribes a la cruïlla del C. de Sant Isidre fins a l’Av. de Santa Eulàlia.
- C. del Migdia entre els carrers de la Serra i de la Riera.
- Ctra. de Ribes des de Can Mònic direcció a la Garriga: només es permetrà el pas de veïns, fins a la cruïlla de l’Av. de Santa Eulàlia. Els altres usuaris hauran de desviar-se pel pont del carrer d'Anna Maria Mogas cap a al polígon industrial.
- Camí de Can Jep des de la cruïlla del C. de Girona, direcció a la zona esportiva.

Recomanacions pel veïns de la zona de Can Font, carrer de Sant Isidre i passeig del Sui:
Per tal de facilitar la mobilitat de la zona, s'habilita la circulació en contra direcció al carrer dels Cingles del Bertí.
Si sou veïns de la zona de Passatge del Sui, es permet la circulació en contra direcció als carrers Fuster Gordi i Sant Isidre fins a la cruïlla del carrer dels Cingles de Bertí.
Tot i que es senyalitzarà la zona, es demana precaució quan es circuli pels carrers ressenyats.

Altres recomanacions:
Si us heu de moure en vehicle, és recomanable fer ús de les vies perifèriques com el camí Antic de Vic, Rondes C-352 o Ctra. de Cànoves.
Al nucli de Corró d'Avall, per tal de facilitar la mobilitat, l'organització facilitarà el pas de vehicles en punts concrets del recorregut, els de més d'importància són els següents:
- Cruïlla del Ps. dels Til·lers amb C. de Tagamanent.
- Cruïlla C. de Tagamanent amb la Ctra. de Cànoves.
- Cruïlla del C. de la Verge de la Mercè amb C. de Tagamanent.
- Cruïlla C. de la Serra amb C. del Migdia.
- Cruïlla C. de la Riera amb C. del Migdia.
- Rotonda nord de l’Ajuntament.
- Circulació permesa sentit Granollers, per Ctra. de Ribes des de la rotonda sud de l’Ajuntament, fins a principi de la rambla (olivera) i desviament pel Ps. dels Til·lers.
- Al carrer de Tagamanent està permesa la circulació en direcció a la zona esportiva.
- Circulació permesa per carrer de la Riera sentit Granollers.
Per facilitar la mobilitat interior, s'habilita el pas al carrer de Sant Joaquim per plaça de l'Espolsada (només pas de vehicles, es prohibeix estacionar a la plaça).

Per a qualsevol dubte podeu posar-vos en contacte amb la policia per telèfon, 938 467 575, per correu electrònic a la següent adreça (Necessites javascript per veure aquest correu-e) o bé per xarxes socials Twitter @plfranqueses o Facebook https://www.facebook.com/pages/plfranqueses

 

Arxivat a: Esports
Roda de premsa de presentació de la cursa els 10 km de les Franqueses
Roda de premsa de presentació de la cursa els 10 km de les Franqueses
Roda de premsa de presentació de la cursa els 10 km de les Franqueses
Cartell 2018 els 10 km de les Franqueses
Plànol d'afectacions a la zona
Darrera actualització d’aquest contingut: 18/06/2019 a les 16:17h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)