Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

#TimeToDetox! a les Franqueses

07/11/2018

El municipi organitza dos tallers sense tòxics en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de residus.

Per al 15 i 22 de novembre, l’Ajuntament ha preparat dos tallers amb els que pretén incidir i divulgar els objectius de la Setmana Europea de la Prevenció de residus que enguany es dedica als residus perillosos.

 

Aprenem a fer-nos sabó a casa

Dijous 15 de novembre a les 17.30 h al Centre Cultural de Bellavista

 

Neteja ecològica per la llar

Dijous 22 de novembre a les 17.30 h al Centre Cultural de Bellavista

 

Els dos tallers tindran una durada aproximada de 2 hores i cal inscripció prèvia a (Necessites javascript per veure aquest correu-e) o per telèfon al 938 467 676 i demanar per Obres i Serveis. 

Encara que no siguem massa conscients, la cistella de la compra setmanal d’una família és molt probable que inclogui algun producte amb propietats explosives, inflamables o tòxiques, el que s’anomenen residus perillosos. Són productes d’ús habitual com els de neteja i higiene, bricolatge, piles, fluorescents, bombetes, insecticides, combustibles o aparells electrònics.

Les darreres dades de la Unió Europea diuen que cada persona en un any genera 200kg d’aquest tipus de residus, o sigui, que a la UE se’n generen 100 milions de tones l’any. Els residus tòxics o perillosos són un risc per al medi ambient i la salut de les persones, sobretot si no es tracten en plantes especialitzades. Per això, la Setmana Europea de la Prevenció de Residus d’enguany està dedicada a potenciar un consum més responsable d’aquest tipus de residus.

Des de l’Ajuntament es recomana fer un ús responsable d’aquest tipus de residus tòxics, des de la compra fins al moment de desfer-nos-en. En el moment de comprar cal llegir les etiquetes per saber quins components porta, intentar adquirir productes menys agressius i respectuosos amb el medi ambient. Comprar opcions reutilitzables o concentrades per reduir els envasos.

Arxivat a: Ajuntament, Obres i Serveis
Cartell taller Aprenem a fer-nos sabó
Cartell taller Neteja ecològica per la llar
Cartell de la Setmana Europea de Prevenció de Residus Perillosos
Darrera actualització d’aquest contingut: 18/06/2019 a les 16:17h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)