Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Una dècada amb el Programa Diversitat i Convivència

06/11/2018

Amb l’inici del nou curs, també es reprenen alguns dels programes organitzats des de l’àrea de Polítiques Socials inclosos dins del Programa Diversitat i Convivència: L’Orienta Dona (programa d’orientació sociolaboral) i el projecte Vincles (programa d’acollida i participació de famílies nouvingudes als centres educatius amb la col·laboració del Pla de Barris).

El projecte Vincles es centra en les escoles i centres educatius, àmbits on es fa més visible l’arribada de persones d’orígens diversos i espais de contacte amb la societat d’acollida. Atenent la importància del paper dels pares i mares envers l’educació dels seus fills i, la seva participació en l’àmbit escolar, s’ha de facilitar també a aquestes famílies nouvingudes el seu procés d’integració, establint canals d’apropament amb l’escola, així com facilitar la igualtat d’accés als drets i deures de les famílies envers als processos educatius dels seus fills. Per aquest motiu, una formadora-mediadora treballa amb les famílies dintre les escoles realitzant accions concretes com sessions d’acollida i reunions per potenciar les habilitats instrumentals i la llengua catalana, a la vegada que es treballen temes propis de l’educació dels seus fills.

Per altra banda, el projecte Orienta Dona es destina principalment a dones amb el baix coneixement de l’idioma i/o dels recursos de l’entorn, amb certes dificultats per accedir als recursos de socialització normalitzats, ja sigui per falta d’informació o manca de suport social. S’organitzen grups de dones que participen en sessions i tallers de comunicació dos dies a la setmana per millorar les seves competències lingüístiques i socials.

El passat mes de juny, l’àrea de Polítiques Socials va presentar la memòria de 2017 deixant palès que diverses entitats que treballen en l’acompanyament a persones nouvingudes dins el programa Diversitat i Convivència, i d’altres que treballen en l’àmbit social, han rebut un total de 6.175,67 euros. La població de nacionalitat estrangera suposa un 9,9 % a les Franqueses. Amb l’objectiu de facilitar l’apropament de les famílies nouvingudes a la dinàmica dels centres educatius i a l’entorn més proper, unes 30 famílies han participat a les sessions d’acollida grupal dins el projecte Vincles, mentre que 30 dones han participat al projecte Orienta Dona, durant l’any 2017.

Arxivat a: Polítiques Socials
Diversitat i Convivència
Darrera actualització d’aquest contingut: 25/09/2020 a les 08:15h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)