Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | AMB ESTILS | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

“Intentem no pensar en res que ens pugui debilitar”

29/10/2018

Familiars dels presos i exiliats polítics expliquen la seva vivència.

A presó arriba a les Franqueses després de passar per diversos municipis de la comarca, tot i que en aquesta ocasió ha presentat un format diferent, amb la intervenció de familiars dels presos i exiliats polítics catalans.

L’acte, organitzat per l’entitat La Garriga Secreta i l’Ajuntament de les Franqueses, ha projectat un audiovisual fet a partir d’imatges del fotògraf Ramon Ferrandis captades a la presó Model de Barcelona.

Alba Puig, filla de Lluís Puig; Esther Cuixart, germana de Jordi Cuixart; i Bernat Pegueroles, marit de Carme Forcadell, han compartit amb el públic les seves vivències.

“Intentem no pensar en res que ens pugui debilitar” ha afirmat l’Esther Cuixart, qui també ha explicat com “el meu germà sempre diu què són 15 anys d’una persona si significa obtenir la República?”.

Pegueroles ha volgut fer constar que els primers dos mesos van ser durs per a Forcadell perquè “de 8 del matí a 8 del vespres estan tancades en 11 metres quadrats i per qualsevol activitat han de demanar permís per escrit.”

Per altra banda, Puig ha aportat una visió diferent parlant d’una altra presó, l’exili, definint-la com a “una presó de vidre, on poden fer una vida aparentment normal, però on només podem anar-los a veure en períodes molt concrets, caps de setmana o vacances.” També ha confirmat com tenen “les comunicacions tallades” fet que els impedeix parlar amb normalitat d’allò que els preocupa “puc saber què ha sopat el meu pare però no puc parlar de res estratègic”.

L’acte ha clòs amb poemes sobre l’exili, a càrrec d’Antoni Pardo, i cançons per la llibertat del grup Indesinenter, format per Laura Garriga i Carles Riba.

Arxivat a: Ajuntament
Acte A presó al Casal Cultural de Corró d'Avall
Acte A presó al Casal Cultural de Corró d'Avall
Darrera actualització d’aquest contingut: 17/04/2024 a les 14:01h
Plan Avanza 2Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)