Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L’Ajuntament engega una recerca de fotografies, documents i fonts orals de les Franqueses durant l’època de la Guerra Civil

25/09/2018

L’objectiu és reconstruir la història i conservar els testimonis d’aquest període al municipi

Les Franqueses del Vallès va patir un bombardeig la nit del 23 al 24 de gener de 1939, poc abans del final de la Guerra Civil. Com a conseqüència de l’atac van morir tres persones. L’Ajuntament s’ha proposat iniciar una recerca sobre qualsevol tipus de material, ja sigui gràfic amb imatges o documentació, així com a testimonis orals que puguin ajudar a refer la història. La intenció és que l’Arxiu Municipal vagi ampliant el seu fons i, poc a poc, recuperem informació sobre com va viure el municipi aquesta etapa entre els anys 1936 i 1939.

Les testimonis orals poden ser persones que hagin viscut aquesta època en primera persona o que tinguin informació que els hagi transmès algun familiar que ho visqués de primera mà. Les imatges i els documents també són importants per poder reconstruir espais i la manera de viure davant d’aquells esdeveniments.

Les persones que tinguin qualsevol informació d’aquest tipus es poden posar en contacte amb l’Arxiu Municipal, situat a l’edifici de l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès. L’horari és dilluns, dimecres i divendres, de 10 h a 14 h. El telèfon és 938.467.676 i el correu de contacte és (Necessites javascript per veure aquest correu-e). Pel que fa a les persones que disposin d’imatges o documents i no vulguin deixar de custodiar-les es poden posar en contacte amb l’arxiu des d’on se’ls informarà sobre quines possibilitats hi ha per tal que l’Ajuntament també pugui disposar el material. 

Arxivat a: Ajuntament, Cultura
Documents època Guerra Civil
Darrera actualització d’aquest contingut: 19/04/2024 a les 19:30h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)