Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

“La realidad que esconde un lazo amarillo no es la independencia. El lazo amarillo debería llevarlo todo demócrata”

11/09/2018

Més de 200 persones assisteixen a la conferència de l’advocada Beatriz Talegón aquest 11 de setembre per celebrar la Diada Nacional de Catalunya

La sala de plens i el vestíbul de l’Ajuntament de les Franqueses han quedat plens de gom a gom  amb més de 200 persones aquest 11 de setembre per escoltar la conferència de l’advocada i política Beatriz Talegón. Sota el títol “La República de Catalunya: una oportunidad para España y para Europa”, Talegón ha fet servir els seus dots com a tertuliana per parlar de la situació política a Catalunya. L’advocada, que va militar al PSOE, és coneguda per les seres declaracions a favor del dret a decidir i en contra de la judicialització del Procés. “La realidad que esconde un lazo amarillo no es la independencia. El lazo amarillo debería llevarlo todo demócrata”, ha dit Talegón a la conferència. 

L’advocada ha afegit que els polítics empresonats no són delinqüents, sinó que són referents en el món de la política, en civisme. “Es lamentable que en España se utiliza siempre las mismas herramientas: mentiras, represión, silencio, miedo, cárcel, exilio…”, ha assegurat Talegón. 

L’advocada també ha estat molt crítica amb l’actuació policial durant l’1 d’octubre. “La policia  también apaleó y pegó a personas que no querían independizarse”, ha sentenciat. “El problema que tiene España es un problema de democracia”, ha afegit Talegón crítica amb els governs a l’Estat Espanyol. 

Talegón ha explicat que ella mateixa i la seva família han estat amenaçats per defensar el dret a decidir, però considera que el que passa a Catalunya s’ha d’explicar perquè tot l’Estat ho sàpiga. L’advocada, que ha fet de tertuliana a diversos mitjans de comunicació, ha assegurat que els mitjans són culpables que la situació a Catalunya hagi arribat “al límit”. Talegón ha explicat com a ella mateixa li han demanat que no assisteixi a programes fins que no se solucioni la situació política a Catalunya. “Yo no soy independentista. Yo defiendo que los independentistas tengan derecho a expresarse”, ha assegurat. “Para algunos es mejor silenciar y callar”, ha afegit. 

Beatriz Talegón també ha fet referència als pronunciaments de la justícia europea referent al cas català. “Europa no puede más, no puede estar viendo que la justicia hace lo que hace. España está siendo la vergüenza de Europa”, ha sentenciat. “Se os persigue por querer ser libres y republicanos. Lo mismo hemos sentido los republicanos castellanos, vascos, asturianos…”, ha afegit. L’advocada també ha explicat que té molt clar que “todos los procesos de independencia que son tensos es porque hay algo que no se quiere soltar”. 

Beatriz Talegón no ha deixat ningú indiferent. L’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, ha assegurat que l’Ajuntament ha quedat ple perquè l’advocada “és l’altaveu del que passa a Catalunya fora d’aquí”. Colomé ha afegit que els ciutadans han tingut interès en la conferència “per la situació que vivim. Una situació que no podem normalitzar perquè tenim presos polítics”. L’alcalde també ha afegit que “catalans ho som tots, els que pensen d’una manera o d’una altra. La millor manera de decidir és votar”. Finalment, Colomé ha acabat la seva intervenció fent referència a les paraules de Talegón “no se nos persigue por ser catalanes, sinó por querer ser libres”. 

Podeu recuperar la conferència de Beatriz Talegón aquí

Si voleu visitar la galeria d'imatges de la xerrada podeu fer-ho aquí.

Arxivat a: Ajuntament, Cultura
Conferència Beatriz Talegón
Conferència Beatriz Talegón
Conferència Beatriz Talegón
Darrera actualització d’aquest contingut: 19/07/2019 a les 15:14h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)