Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

La Diada de l’11 de setembre amb Beatriz Talegón com a conferenciant

31/07/2018

Als actes tradicionals com l’ofrena s’hi suma enguany la xerrada sobre la situació a Catalunya d’aquesta advocada, periodista i política manxega

Els actes de la Diada 2018 s’iniciaran a la sala de plens de l’Ajuntament amb la xerrada “La República de Catalunya, una oportunidad para España y para Europa” , a càrrec de Beatriz Talegón a les 10.30 del matí. En acabar la conferència i el parlament de l’alcalde, començarà el seguici amb Els Garrofers des de la plaça de l’Ajuntament fins el monòlit del passeig del Tagamanent. Allà les corals Xeremella, Cor Camins i Cantaires de Corró realitzaran un petit concert. Tot seguit, l’ofrena floral al monòlit i la interpretació de la sardana cantada “Himne al poble de les Franqueses”. L’acte més institucional es clourà amb la cantada col·lectiva dels Segadors i després hi haurà un refrigeri amb l’animació musical dels  Garrofers.

Beatriz Talegón “Jo no sóc independentista”

Talegón és advocada i política, tot i que els darrers anys també està exercint de periodista. Afiliada al PSOE el 2004, fa de regidora al seu poble, Cabanillas del Campo (Castella la Manxa) i al 2012 és escollida com a Secretària General de la Unió Internacional de Joventuts Socialista. Exercint aquest càrrec serà la protagonista d’unes polèmiques declaracions davant els dirigents de la Internacional Socialista reunits a Portugal l’any 2013, qüestionant el seu paper en els moviments populars com el 15M dient “(...)em sorprèn molt que pretenguem remoure una revolució des d’un hotel de cinc estrelles a Cascais, arribant en cotxes de luxe(...) De veritat podem entendre el que ens està demanant el món des d’un hotel de cinc estrelles?(...)”.

Talegón deixa el PSOE al 2016 i després d’un intent fallit de mantenir-se a la política acompanyant Baltasar Garzon, abandona completament aquesta faceta. Actualment és directora d’Opinió a Diario 16 i participa com a articulista i tertuliana en diversos mitjans de comunicació. Durant la campanya del 21D participa en un acte d’ERC, tot i que diu “jo no sóc independentista”. Aquesta aparició li provoca el veto de TVE a la seva aparició en pantalla i que alguns mitjans la titllin de “còmplice de l’independentisme”. Talegón veu el procés català com a una oportunitat per mostrar les clavegueres d’Espanya i d’aprofundir en el concepte de democràcia.

Arxivat a: Ajuntament
Cartell de la Diada 2018
Darrera actualització d’aquest contingut: 28/03/2024 a les 11:28h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)