Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

El servei de mediació, inclòs en el Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals de Catalunya

06/06/2018

La Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals han valorat aquest servei per la seva aportació innovadora i de qualitat

La Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals han inclòs el Servei de Suport, Assessorament i Mediació a les comunitats de veïns i veïnes en temes d’habitatge de les Franqueses en el Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals de Catalunya (BBP). Els dos organismes han considerat que aquest servei representa una aportació innovadora i de qualitat, que pot servir de referència per altres ajuntaments o entitats locals.

El Servei de Suport, Assessorament i Mediació a les comunitats de veïns i en temes de veïnatge es va posar en marxa l’any 2014 a Bellavista amb l’objectiu de resoldre conflictes que puguin sorgir com ara impagaments, sorolls o desavinences. Els bons resultats del servei, però, ha estat clau perquè l’Ajuntament l’ofereixi a la resta del municipi.  Els objectius del projecte són:

  • Afavorir l’autonomia dels veïnatge en la gestió i els temes d’organització comunitària.
  • Fomentar la coresponsabilitat i la participació veïnal en la gestió comunitària.
  • Potenciar la comunicació i el consens entre els veïns a l’hora de prendre els acords en els diversos temes organitzatius i de gestió dels espais comuns.
  • Establir una estratègia coordinada d’intervenció amb els diferents serveis municipals, en aquelles comunitats que presenten greus problemàtiques.
  • Prevenir, formar i capacitar els presidents i veïns de comunitats sobre la Llei de Propietat Horitzontal i les ordenances municipals.

Es tracta d’un servei públic i gratuït. L’atenció als usuaris es concentra a dos punts de les Franqueses: a Bellavista Activa (carrer del Rosselló, 39) dilluns, dimarts, dijous i divendres, de 9 a 13 h, i dijous, de 16 a 18 h; i a l’Ajuntament (Carretera de Ribes, 2) dimarts, de 16 a 18 h, i dimecres, de 9 a 13 h.

Arxivat a: Ajuntament, Pla de Barris
Servei de Suport, Assessorament i Mediació
Darrera actualització d’aquest contingut: 28/03/2024 a les 11:28h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)