Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses destina més de 400.000 euros en ajuts directes a les persones

05/06/2018

L’àrea de Polítiques Socials gestiona programes d’atenció social individualitzada, grupal i de treball social comunitari

L’àrea de Polítiques Socials gestiona programes d’atenció social individualitzada, grupal i de treball social comunitari

Polítiques Socials de les Franqueses ha presentat la memòria de  2017 amb un increment substancial dels ajuts directes concedits i dels serveis oferts. Durant l’exercici s’ha atès a 2.887 usuaris i s’han realitzat 14.923 actuacions de serveis bàsic d’atenció primària relacionades amb aquests usuaris. En total s’han invertit 410.560 euros en programes d’ajuts econòmics directes, de suport davant la pobresa energètica, al banc d’aliments, en beques, en serveis d’atenció a domicili, en subvencions directes a entitats del programa diversitat i convivència i en la campanya de repartiment de joguines.

Ajuts econòmics directes:

Són prestacions per a cobrir despeses de manutenció, habitatge, farmàcia, menors en risc o tractaments de salut que durant 2017 han arribat fins a 857 veïns de les Franqueses. En total s’han invertit 100.498 euros.

Pobresa energètica:

L’àrea de polítiques socials ha ajudat a pagar les despeses dels serveis bàsics com l’aigua, el gas o la llum a 198 llars amb una inversió final de 46.760 euros

Banc d’aliments:

Durant 2017 s’han renovat els convenis amb les tres entitats sense ànim de lucre que col.laboren amb l’Ajuntament per a els lots del Banc d’Aliments: Fundació el Xiprer, Associació Manà i Associació Estel del Matí. Les famílies ateses han estat 178 i l’acord amb les entitats ha suposat una despesa de’11.300 euros.

Beques:

S’han concedit 1.026 beques per a activitats extraescolars, activitats d’estiu i llibres  que han suposat una inversió de 154.883 euros.

Serveis d’atenció a domicili:

Són els serveis de suport a la llar per aquelles persones que necessiten ajuda per desenvolupar les activitats de la vida quotidiana i que van adreçats a gent gran, persones amb discapacitat, persones amb dependència i a infants i famílies. S’hi han destinat 90.549 euros que han arribat fins a 278 usuaris. Aquests diners s’han invertit en serveis  com l’assistència personal, la neteja de la llar, la teleassistència i les ajudes tècniques.

Altres Serveis d’Atenció Individualitzada:

Des de l’àrea de Polítiques Socials també s’ofereixen serveis d’atenció psicològica per a dones, d’assessorament jurídic i d’acompanyament en la inserció social i laboral.

Subvencions a entitats:

Col.laboració amb entitats d’acollida

Diverses entitats que treballen en l’acompanyament a persones nouvingudes dins el programa Diversitat i Convivència, i d’altres que treballen en l’àmbit social, han rebut un total de 6.175,67 euros, durant 2017.

Els serveis socials d’atenció primària que aplica l’Ajuntament  tenen com a objectiu donar cobertura a les necessitats personals bàsiques i socials de les persones, assegurant el dret a viure dignament. Per això, les Franqueses, compta amb atenció individualitzada, grupal i amb serveis de treball social comunitari. A banda, també compta amb altres iniciatives com el Projecte Nadó, la campanya de joguines, les accions de sensibilització per a la igualtat de gèneres i dóna suport a diverses línies de subvenció d’altres àrees de l’Ajuntament.

Arxivat a: Polítiques Socials
Ferran Jiménez, regidor de Polítiques Socials
Darrera actualització d’aquest contingut: 07/08/2020 a les 09:39h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)