Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L’Ajuntament de les Franqueses reclama que es mantinguin totes les línies de P3

25/05/2018

L’equip de govern demana que el Departament d’Ensenyament de la Generalitat ajusti les ràtios a 20-22 alumnes per millorar la metodologia del professorat i el rendiment dels alumnes

L’Ajuntament de les Franqueses es mostra totalment contrari al tancament de qualsevol línia de P3 a les escoles del municipi. El mes de setembre el regidor d’Educació, José Antonio Aguilera, va tenir constància de la possibilitat de perdre dues línies de P3 durant les reunions de planificació per al curs 2018-2019 amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat. Durant aquestes trobades, els representants de l’Ajuntament ja van deixar constància de la seva oposició i van insistir en un ajust de la ràtio a les aules per tal de millorar la feina del professorat i el rendiment de l’alumnat.

No ha estat fins ara, després del període de preinscripcions, que la pèrdua d’una línia s’ha anat fent més evident. En aquest cas, a l’Escola Bellavista-Joan Camps. Hores d’ara, però, l’Ajuntament de les Franqueses no ha rebut cap comunicació oficial per part del Departament d’Ensenyament de la Generalitat que informi de la pèrdua d’una línia a l’Escola Bellavista-Joan Camps. És per aquest motiu que des de l’equip de govern s’ha demanat una trobada amb els responsables del Departament, però fins avui no hi ha cap data fixada.

L’equip de govern de l’Ajuntament de les Franqueses, però, no es resigna i treballa per mantenir aquesta línia. En aquest sentit, els dos partits a govern han presentat una moció, aprovada amb els vots favorables de tots els partits de l'oposició i l'abstenció d'ERC-AM, per instar i dur a terme les accions necessàries amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya per:

  • Mostrar l’oposició frontal al tancament de qualsevol línia de P3, i així mantenir en funcionament tots els grups de les escoles dels municipi.
  • Adequar les ràtios a 20-22 alumnes per aula, com s’ha fet a altres municipis.
  • Sol·licitar un pla especial de suport a les escoles de les Franqueses del Vallès amb menys demanda de matrícula, així com la previsió dels recursos i els ajustos necessaris per recuperar l’interès per les escoles.

I és que l’Ajuntament de les Franqueses considera que cal una inversió en els centres de les zones que més ho necessiten i una aposta per un desplegament de polítiques actives d’inclusió. En aquest sentit, cal també una major atenció i inversió  en les escoles menys sol·licitades perquè la diversitat cultural sigui un motor de força i riquesa, i no un element de segregació. Disposar de ràtios més ajustades i recursos suficients per mantenir projectes singulars ajudaran a posar en valor les escoles del propi nucli, en comptes de buscar el centre més allunyat.

L’Ajuntament de Franqueses també es posa a disposició de les escoles per treballar conjuntament per mantenir una oferta educativa de qualitat al municipi.

Arxivat a: Ajuntament, Educació
Escola Bellavista-Joan Camps
Darrera actualització d’aquest contingut: 24/04/2024 a les 14:23h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)