Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Fira de Sant Ponç, aquest cap de setmana

15/05/2018

La diada també inclou la Trobada de Bèsties de Foc

Una any més arriba la Fira de Sant Ponç a les Franqueses i ja van 29 edicions. La celebració serà aquest cap de setmana i combinarà la celebració de la IV Trobada de Bèsties de foc, dissabte, amb la 29a Fira de Sant Ponç, diumenge. 

IV Trobada de Bèsties de Foc (dissabte 19 de maig)

Enguany la trobada organitzada pels Encendraires comptarà amb la participació del DracGall de Castellgalí, la Godra de Caldes de Montbuí, l'Enxuscat de Molins de Rei, l'Anguila Murtrassa de Gavà, el CremaBlat de Tremp i el Cabró i les Closquetes de les Franqueses. La trobada començarà a les 16.30 h i seguirà el següent horari:

16.30 h Plantada de bèsties a la plaça de l'Espolsada

18.30 h Tabalada a la plaça de l'Espolsada

19 h Cercavila fins a la plaça de l'Ajuntament

20.30 h Cremada de colles a la plaça de l'Ajuntament

22 h Folk amb foc. Concert amb La Coixenera a la plaça de l'Ajuntament

23.30 h DJ a la plaça de l'Ajuntament

Podeu consultar les afectacions al trànsit i a l'estacionament durant la celebració de IV Trobada de Bèsties de Foc al final d'aquesta informació. També podeu consultar el tríptic i el cartell oficials de la Fira de Sant Ponç adjunts a aquesta notícia.

29a Fira de Sant Ponç (diumenge 20 de maig)

La fira es desenvoluparà a la ramba de la carretera de Ribes, a la plaça de Can Font i a la plaça de l'Ajuntament. Durant tot el dia hi haurà activitats i parades permanents i un escenari amb diverses actuacions. La 29a Fira de Sant Ponç obrirà les portes a les 10 del matí:

ACTIVITATS PERMANENTS (de 10 a 14.30 h i de 16.30 a 20 h a la rambla de la carretera de Ribes i voltants)

- Mercat de productes artesanals

- Demostracions artesanes

- Puntaires de les Franqueses

- Exposició de plantes remeieres (Org.AC La Cívica)

- Encants de segona mà

- Exposició de maqueta ferroviària (Org. Via Oberta)

- Juguem a escacs (Org. Club d'Escacs)

- Curses d'Escalèxtric (Org. Centre de Modelisme)

- Jornada portes obertes a Can Font i exposició dels alumnes

- Taller de bonsais (Org. Art Bonsai)

ACTIVITATS PUNTUALS

10 h Taller de demostracions de pintura, dibuix i ceràmica (plaça de Can Font)

10.15 h Música d'arrel amb pasdobles, marxes, jotes i valsets amb els Ministrils d'en Pere Botero (espectacle itinerant)

11 h Tastet d'instruments musicals (Org. EMMúsica)

        Pedalada de contes (Org. Biblioteca Municipal) Adreçada a infants de 5 a 10 anys. Cal inscripció prèvia a la Biblioteca i cal portar bicicleta i casc.

        Activitats de lleure sobre oficis artesans: cistells, fang, herbolari i retrats (Org. Casals infantils i juvenils municipals)

        Taller de Nartuscopis i taller de saltimbanqui (Org. àrea d'Infància i Joventut)

        Totes les activitats es realitzen a la rambla de la carretera de Ribes

11.10 h Hathi, espectacle de titelles, a càrrec del Centre de Titelles de Lleida (espectacle itinerant)

12 h  Traca aèria (Org. Encendraires)

         Cercavila amb els Gegants de les Franqueses i el ball de bastons dels Blaus de Granollers (de la plaça de l'Ajuntament a la plaça de Can Font)

12.30 h Ballada de gegants i ball de bastons

             Actuació dels Ministrils d'en Pere Botero

             Sardana Himne al Poble de les Franqueses (Org. Sardanistes Franquesins, Associació d'Intercanvis Culturals, Cor Camins i Coral Xeremella)

             Totes les activitats es realitzen a la plaça de Can Font

13.30 h Desgustació: Aigua de Corró de la ACCCA, bunyols de romaní amb confitura d'albercocs i torradetes amb melmelada de gerds i formage feta a les fines herbes (plaça de Can Font)

17 h Taller de cosmètica natural per a adults. Cal inscripció prèvia (Org. Biblioteca Municipal) (rambla de la carretera de Ribes)

17.30 h Actuació de La banda forània (espectacle itinerant)

18.30 h XII Cantata amb els alumnes de 2n de Primària de les escoles del municipi i de l'EMMúsica (plaça de l'Ajuntament)

18.45 h Actuació de la Balkan Paradise Orchestra (espectacle itinerant amb final i concert a la plaça de Can Font)

Podeu consultar el tríptic i el cartell oficials de la Fira de Sant Ponç adjunts a aquesta notícia.

Les activitats de la IV Trobada de Bèsties de Foc i de la Fira de Sant Ponç afectaran el trànsit i l'estacionament als voltants de les activitats, a continuació us detallem les afectacions i adjunts trobareu també els plànols il.lustratius.

ACTIVITATS QUE AFECTARAN A LA CIRCULACIÓ

- Dissabte 19, a les 16 h, dins de les activitats de la fira, la colla dels Encendraires organitza una plantada de bèsties a la plaça de l’Espolsada, a les 19 hores iniciaran una cercavila que afectarà els següents carrers: Ctra. de Cànoves, Ctra. de Ribes i rotonda sud de l’Ajuntament. Podeu consultar plànol adjunt per veure les restriccions.

-Diumenge 20, a les 11 h, es celebrarà la Pedalada de Contes. Aquesta activitat consistirà en un passeig en bicicleta fent parada en tres parcs de l’entorn urbà. Per aquesta activitat es preveuen restriccions temporals de la circulació per on passarà la pedalada i que a continuació detallem: Sortida des l’olivera de la rambla > Ps. dels Til·lers > carrer Cèllecs > carrer Riera (primera aturada al parc de Mas Colomer) > es tornarà pel carrer Cèllecs > Ctra. de Cànoves > camí de l’antic Abocador > Parc de Mil Pins (segona aturada) > continuació per camí de Can Mariano > Av. de la Sagrera > Av. de l’Ajuntament > rotonda Nord > Ctra. de Ribes (darrere l’Ajuntament) > parc de Joan Sanpera i Torras (tercera aturada i final de l’activitat).

- Diumenge 20, les 12 h, la Colla Gegantera de les Franqueses farà una cercavila que sortirà des de la plaça de l'Ajuntament i baixarà per Ctra. de Ribes en sentit contrari fins a l'olivera, d'aquí pujaran fins a la Plaça de Can Font, on faran un acte institucional i la ballada de colles. Per aquesta activitat es tallarà el trànsit a Ctra. de Ribes direcció la Garriga fins la finalització de la cercavila. Podeu consultar el plànol general adjunt per consultar les restriccions i el recorregut.

RESTRICCIONS D'ESTACIONAMENT

- Ctra. de Ribes (rambla), prohibit estacionar en ambdós sentits,de 6 h a 22 h. (cercaviles i activitats).
- Ctra. de Ribes des de la plaça Gaudi fins a la cruïlla de Ctra. de Cànoves, prohibit estacionar (cercavila amb foc).
- Ctra. de Cànoves, prohibit estacionar des de la cruïlla de Ctra. de Cànoves fins a la cruïlla de carrer de Sant Ponç (cercavila amb foc).
- Plaça Gaudi, prohibit estacionar. Reserva d’estacionament per facilitar el gir de vehicles.
- Pàrquing de l’Ajuntament, prohibit estacionar. Reserva per a vehicles autoritzats, instal·lacions i organització.

RESTRICCIONS A LA CIRCULACIÓ

Dissabte 19
- Ctra. de Ribes zona de la rambla sentit Granollers, es prohibeix la circulació de vehicles en els horaris previstos per a la celebració de les activitats.
- Ctra. de Ribes des de la rambla fins a la cruïlla Ctra. de Cànoves, es restringeix la circulació temporalment en els horaris previstos per a la celebració de les cercaviles.
- Ctra. de Cànoves, des de la cruïlla de Ctra. de Ribes fins a la cruïlla del carrer de Sant Ponç, es restringeix la circulació temporalment en els horaris previstos per a la celebració de les cercaviles.

Diumenge 20
- Ctra. de Ribes ambdós sentits (Granollers-Garriga) des de la rotonda sud de l’Ajuntament fins a l’olivera (principi de la rambla), es restringeix la circulació durant tot el dia. En sentit la Garriga, només es permetrà l’accés al transport públic i als veïns excepte quan s’estigui celebrant alguna activitat, moment en què es restringirà la circulació totalment i es desviarà el trànsit per vies alternatives.
- Es prohibeix la circulació de tots els carrers que donen accés a la Ctra. de Ribes a la zona rambla (Puiggràcios, Verge de la Mercè, plaça Gaudi i Joan Maragall).

RUTES ALTERNATIVES

Els veïns de la zona del carrer de Sant Isidre podran accedir a la zona des de la cruïlla del carrer de Sant Isidre amb el carrer Verge de Montserrat. Per sortir de la zona ho hauran de fer pel carrer de Fuster Gordi-rotonda nord de l’Ajuntament.
Només queda afectada la circulació sentit Granollers, per això recomanen fer ús de les rutes alternatives bé sigui pel camí antic de Vic (Polígon Industrial del Congost) o pel centre del poble carrer Tagamanent fins a la zona esportiva.

També us adrecen els següents consells per grans concentracions de persones facilitats per la Generalitat de Catalunya :http://interior.gencat.cat/gransconcentracions
Totes les restriccions publicades poden ser modificades per motius organitzatius o de seguretat. Per qualsevol dubte relacionat amb la mobilitat o les restriccions podeu contactar trucant al telèfon de la Policia Local 938467575, per correu electrònic (Necessites javascript per veure aquest correu-e) o xarxes socials Twitter @plfranqueses Facebook https://www.facebook.com/pages/plfranqueses.

Arxivat a: Cultura
Imatge de Sant Ponç 2017
Plànol de les afectacions de trànsit durant la Fira de Sant Ponç
Plànol de les afectacions de trànsit durant la Trobada de Bèsties de Foc

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 28/03/2024 a les 11:28h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)