Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Policia Local, educació més enllà de les aules

08/05/2018

Cada any els alumnes de les escoles i instituts de les Franqueses reben cursos d’educació viària, mobilitat i seguretat a les xarxes socials

L’educació integral dels alumnes dels centres educatius del municipi passa, cada vegada més, per la inclusió d’agents externs a les aules de manera puntual. És el cas de la Policia Local, que diverses vegades a l’any visita les escoles i els instituts.

Els alumnes de primària, de quatre de les cinc escoles de les Franqueses, reben les explicacions dels agents de la policia com a mínim dues vegades durant tota l’etapa, a 3r i a 5è, i els dels dos instituts, a 2n i a 3r de l’ESO. Els nens i les nenes de 3r reben una sessió formativa a l’aula sobre seguretat com a vianants i, en acabat, surten al carrer per viure en primera persona la mobilitat a peu. A 5è la sessió de la Policia Local es centra en la circulació en bicicleta i en un primer contacte amb les normes de circulació i les principals senyals que trobaran a la via pública. Per això, en acabar dins l’aula, participen en un circuit per a bicicletes on posar en pràctica els seus coneixements. Quan arriben a secundària, a 3r, les bicicletes es substitueixen per una sessió teòrica sobre ciclomotors, ampliant la formació també a aspectes com la responsabilitat penal.

Un altre dels projectes formatius que lidera l’àrea de Seguretat Ciutadana és el que es centra en la informació i la prevenció en l’ús de les xarxes social. Aquesta acció que realitza la Policia Local als alumnes de 2n dels dos instituts de secundària compta amb la col.laboració de l’ICAVOR, Il.lustre Col.legi d’Advocats del Vallès Oriental, i posa a debat temes relacionats amb les xarxes com el ciberassetjament, la seguretat i la privacitat; i d’altres com el consum de substàncies o les conductes de risc.

A banda d’aquestes activitats periòdiques i programades, la Policia Local també realitza formacions d’altres temes a demanda  i a diversos col.lectius.

 

Arxivat a: Seguretat Ciutadana
Gorres que la Policia Local entrega als alumnes d'educació viària
Darrera actualització d’aquest contingut: 28/03/2024 a les 11:28h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)