Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | AMB ESTILS | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Neix el Pla Social i Econòmic de les Franqueses del Vallès

02/05/2018

Les Franqueses crea un espai per generar sinèrgies entre la societat i els agents econòmics del municipi amb l’objectiu de treballar en polítiques per a la millora de la situació social i laboral de la ciutadania.

El PSELFV s’ha presentat aquest migdia amb la presència de l’Alcalde, Francesc Colomé, del regidor de Polítiques Socials, Ferran Jiménez i del regidor de Dinamització Econòmica, Moisés Torres. Els regidors, Ferran Jiménez i Moisés Torres, han destacat durant l’acte la importància de la feina conjunta de les dues àrees per “buscar la complicitat del món empresarial i trobar l’ànima social de cada empresa per generar polítiques d’ocupació efectives” perquè, com ha explicat l’alcalde, Francesc Colomé “a les Franqueses s’aplica des de fa anys la millor política social, la de l’ocupació” que ha permès disminuir el nombre de persones aturades al municipi en gairebé 850 des de 2013, tot i incrementar el nombre d’habitants.

Pla Social i Econòmic de les Franqueses del Vallès

El Pla Social i Econòmic de les Franqueses (PSELFV) neix amb la voluntat d’impulsar la creació d’un espai de participació del món socioeconòmic del municipi amb la voluntat de generar accions per millorar la situació social i laboral dels ciutadans.

Taula Social i Econòmica

El principal òrgan consultiu del PSELFV és la Taula formada per representants destacats dels àmbits social, laboral i empresarial .  Aquest òrgan serà l’espai de trobada per a treballar les propostes per al creixement i el desenvolupament socioeconòmic del municipi.

Objectius del  PSELFV

Els objectius principals del pla són:

-          Apropar els agents econòmics i empresarials a la realitat social del municipi per genera vincles i cooperació.

-          Fomentar la col.laboració entre els dos àmbits i treballar per a objectius comuns

-          Crear escenaris efectius, eficients i innovadors per a la inserció laboral

-          Generar impacte social

Resultats que es volen obtenir

-          Afavorir el creixement socioeconòmic  amb la generació d’ espais de diàleg entre el teixit empresarial, els professionals i l’entorn local

-          Potenciar les empreses d’èxit com a motors econòmics del municipi

-          Donar suport i assessorament per a que les empreses contractin persones amb risc d’exclusió laboral

-          Millorar la qualificació professional  de les persones en risc d’exclusió a través de programes de formació coordinats amb les necessitats empresarials

-          Treballar transversalment amb totes les àrees implicades en món econòmic i social del municipi

-          Potenciar la formació per a l’ocupació, les polítiques socials, l’ocupabilitat i la dinamització econòmica a través de programes específics.

-          Promoure accions concretes (xerrades, tallers, monogràfics d’assessorament i informació) sobre temes d’interès social i econòmic pels ciutadans (Renda Garantida Ciutadana, pensió, models de contractació...).

 

Arxivat a: Dinamització Econòmica, Polítiques Socials
Presentació del Pla Social i Econòmic de les Franqueses del Vallès
Darrera actualització d’aquest contingut: 19/04/2024 a les 13:42h
Plan Avanza 2Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)