Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses a punt de finalitzar el Pla General d’Ordenació Urbana aprovat l’any 2009

02/05/2018

Amb la urbanització del sector R i l’UA21A, i la reordenació del sector UA21B, les Franqueses compleix en la seva totalitat el Pla General d’Ordenació Urbana, només pendent d’aprovar la urbanització del Pla Parcial C.

El sector R, anomenat també Can Garriga, compte amb una superfície aproximada de 37.379 m2 i es troba situat entre l’avinguda de la Sagrera, el carrer Joan Maragall i el camí de la Carena proper a la carretera de Cànoves, a Corró d’Avall. L’equip de govern de l’Ajuntament de les Franqueses ha aprovat inicialment en sessió plenària la modificació de l’actual Pla General d’Ordenació Urbana de les Franqueses que permet ampliar la superfície dels terrenys situats al sud-est, fins arribar a la carretera de Cànoves.

Amb aquesta ampliació, el sector R passa a tenir una superfície de 56.409 m2, dels quals uns 19.743 m2 estarà destinat a espais verds i equipaments, uns 29.336 m2 de sòl residencial i 7.330 m2 de sistema viari. La modificació permet donar accés als equipaments que hi ha a la banda nord del sector R, com l’Escola Camins i el cementiri, a través de la carretera de Cànoves, i connectar el sector amb la carretera.

Amb aquesta actuació, les Franqueses guanya així, un terreny ampli per a la construcció d’equipaments municipals que acullin les diferents activitats que complementaran l’oferta actual del municipi.

Durant la sessió plenària també s’ha aprovat inicialment la transformació global d’ús industrial a residencial de l’illa compresa entre el carrer Sant Antoni i la carretera de Cànoves, a Corró d’Avall, és a dir, del sector UA21A. Es preveu prolongar els carrers existents i la disposició de les edificacions amb blocs alineats als carrers Sant Joaquim i Sant Antoni amb una profunditat edificable de 15 metres, amb planta baixa destinada a ús comercial i/o altres usos i les plantes superiors a ús residencial. La disposició d’aquests blocs possibilita la creació d’una amplia zona d’espai lliure amb una forma rectangular que vol prolongar un itinerari cívic entre la rambla i la plaça de l’Espolsada.

Amb aquesta modificació del planejament, les Franqueses allunya el sòl industrial del nucli urbà i el concentra en els diferents polígons del municipi, situats en llocs geogràfics ideals que permeten a les empreses una bona logística. Actualment, el Ramassar i el Congost estan al 100% d’ocupació, mentre que el Pla de Llerona en els últims anys ha passat del 30 al 80%. En aquest sentit, l’adjudicació de les obres del Sector N assumeixen la demanda empresarial amb una ampliació de sòl industrial per aquesta zona, la que llinda amb la carretera de Granollers a Cardedeu.

Per tal de ser coherent amb l’ordenació del sector UA21A, l’Ajuntament també preveu la modificació de l’ordenació del sector UA21B, situat al costat, que permetrà aconseguir un conjunt unitari.

L’àmbit d’actuació d’ambdós sectors passa a tenir una superfície de 14.812,6 m2, dels quals 2.835,9 m2 estan destinats a sistema viari, 3.045,52 m2 a zones verdes i 8.931,18m2 a sòl residencial. El 30% dels immobles que es construeixin estaran destinats a habitatges de protecció oficial.

Només pendent d’aprovar la urbanització del Pla Parcial C

El Pla General d’Ordenació Urbana de les Franqueses es va aprovar al 2009. Amb les darreres modificacions, l’Ajuntament de les Franqueses només té pendent d’aprovar la urbanització del Pla Parcial C, situat a peu de la carretera de Cànoves BV-5151, confrontant amb la zona urbanitzada del nucli de Corró d’Amunt. L’objectiu principal és desenvolupar i consolidar aquest nucli de població estructurant els edificis aïllats per obtenir una zona oberta i espaiosa, i creant un espai per a equipaments.

Què és el Pla General d’Ordenació Urbana de les Franqueses

És un instrument d’ordenació urbanística integral del territori on es classifica i s’estableixen les determinacions a cada tipus de sòl. Al Pla General d’Ordenació Urbana de les Franqueses es desenvolupa el model territorial i es fixen els indicadors que s’han de considerar per decidir la convivència i oportunitat de cada actuació, d’acord amb els criteris de sostenibilitat i d’ús racional del territori.

Arxivat a: Urbanisme i Activitats
Nau industrial situada al nucli urbà de Corró d'Avall
Darrera actualització d’aquest contingut: 28/03/2024 a les 11:28h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)