Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Pruden Panadès presenta “Corró d’Amunt, quadern de notes” davant un centenar de persones

20/04/2018

El llibre ja està a la venda a la sala de lectura a Can Ganduxer, la Biblioteca Municipal, la llibreria l’Espolsada i La Gralla.

Un any més i de cara a Sant Jordi, la Col·lecció Les Franqueses s’amplia amb el que és el 17è llibre de la col·lecció, editada pel Patronat Municipal de Cultura, Educació, Infància i Joventut. Aquest dijous a la tarda, les Antigues Escoles de Corró d’Amunt han estat l’escenari per a la presentació del llibre “Corró d’Amunt, quadern de notes”, escrit per la Pruden Panadès.

Al llarg de 150 pàgines, l’escriptora fa una mirada històrica a Corró d’Amunt amb tota mena de documents i dades significatives que l’autora anomena notes, que volen ser una invitació a la continuïtat en el coneixement d’una història que mereix noves indagacions.

Panadès ha comentat durant la presentació del llibre que “hem escollit els tres nivell/estrats del creixement propi de les plantes dels marges o dels arbres monumentals per a donar una visió diacrònica de Corró d’Amunt: sota terra, arran de terra i  mirant enlaire.”

L’autora ha comptat amb diversos col·laboradors en la seva investigació. Un d’ells, en Jordi Grau, qui ha explicat davant més d’un centenar de persones la trajectòria de les diverses escoles del municipi i com a Corró d’Amunt aquesta trajectòria va prendre una deriva diferent, des de les primeres gestions l’any 1902 fins a la inauguració de l’escola l’any 1952, van transcórrer mig segle d’obstacles i dificultats.

La Maria Guàrdia, arxivera municipal i l’Isidre Garriga, veí de Llerona, també han col·laborat amb l’autora des de diverses perspectives. La Maria ha destacat, durant la presentació, la importància dels arxius que “són llocs de referència de tot el poble”, mentre que l’Isidre ha explicat com ha evolucionat l’Església Sant Mamet al llarg de sis segles, aportant un plànol amb les diferents etapes constructives.

L’alcalde, Francesc Colomé, i la regidora de Cultura, Marina Ginestí, no s’han volgut perdre la presentació i han destacat que dels cinc pobles que formen les Franqueses, quatre ja tenen el seu llibre. L’alcalde ha ressaltat que li agrada aquest llibre perquè “són les meves arrels i sintetitza tota la vida del poble.”

El llibre costa 12 euros i es pot adquirir i/o consultar a la sala de lectura a Can Ganduxer, la Biblioteca Municipal, la llibreria l’Espolsada i La Gralla (Granollers). L’autora assistirà a la celebració de Sant Jordi en la diada d’activitats que es prepararà a la plaça de l’Espolsada, dilluns 23 d’abril. Ella i altres escriptors locals signaran exemplars de les seves obres en una de les parades de la plaça.

  • Leila Milà Castell signarà Cielo en llamas
  • Eulàlia Canal signarà L'extraordinari doctor Rupert i L'interrogant gegant i acompanyada per l'Elena Frauca també signaran El misteri de les lletres
  • Antoni Argent portarà exemplars del seu llibre El pastisser de Torregrossa
  • Ariadna Herrero, Seràs un dels nostres
  • Dani Banegas signarà Fantàstica incertesa 
Arxivat a: Cultura
Presentació del llibre "Corró d'Amunt, quadern de notes"
Presentació del llibre "Corró d'Amunt, quadern de notes"
Presentació del llibre "Corró d'Amunt, quadern de notes"
Presentació del llibre "Corró d'Amunt, quadern de notes"
Presentació del llibre "Corró d'Amunt, quadern de notes"
Presentació del llibre "Corró d'Amunt, quadern de notes"
Darrera actualització d’aquest contingut: 28/03/2024 a les 11:28h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)