Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses genera 15 reempreses i gairebé 700.000 euros d’inversió induïda

13/04/2018

El municipi es situa per sobre de la mitja de casos d’èxit del projecte engegat per la patronal CECOT i la Diputació de Barcelona

En Lluís Forcada i l’Ignasi Sancho són un dels exemples d’èxit a les Franqueses. Forcada, empresari, volia vendre la seva empresa tèxtil. Sancho, empresari també, tenia necessitat de fer créixer la seva empresa. Reempresa els va posar en contacte i ara fa uns mesos van consolidar el traspàs de Creacions Forcada S.L.

Aquest és un dels 15 casos de reimpresa que s’han realitzat a les Franqueses. Aquesta iniciativa, iniciada el 2012 per la patronal CECOT i la Diputació de Barcelona, ha aconseguit generar 677.101€ d’inversió induïda al teixit empresarial i mantenir 31 llocs de treball. Aquestes xifres situen el municipi per sobre de la mitja en el rànquing de Reempresa a la província de Barcelona.

Can Ribas disposa d’un punt d’atenció d’aquest projecte on cedents d’empreses i emprenedors que volen donar continuïtat a un negoci en funcionament.  Aquest sistema dóna valora afegit a la compra venda d’empreses, ja que permet mantenir l’activitat a través d’un traspàs i aprofitar l’experiència i la història del negoci. De fet, s’ha comprovat que la taxa de supervivència de les reempreses (en un període de 6 anys) arriba fins al 87%.

L’àrea de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament, situada a Can Ribas, centralitza les polítiques actives en generació d’ocupació i instal.lació d’empreses a les Franqueses. Aquestes polítiques han permès reduir l’atur en un 43% des de 2013, aconseguir una ocupació del 95% al Pla de Llerona i engegar ja la urbanització del nou polígon del sector N, de 225 m2 de sol net industrial.

Aquesta experiència sorgeix de la patronal CECOT i compta des de bon començament amb la participació de la Diputació de Barcelona que, actualment, no només coordina l’acció amb els ajuntaments  sinó que també ha desplegat tota una xarxa de tècnics especialitzats. Durant el període 2012-2017, a la província de Barcelona s’han realitzat 618 reempreses que han generat 28 milions d’euros en inversió induïda.

Les dades s’han presentat aquest migdia a l’Ajuntament de les Franqueses en un acte on hi ha assistit l’alcalde, Francesc Colomé, el regidor de Promoció Econòmica, Moisés Torres, la coordinadora de l’àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, Rosa Serra, el membre del Comitè Executiu de CECOT, Xavier Panés, el director del Centre de Reempresa de Catalunya, Albert Colomer, l’empresari cedent, Lluís Forcada i el reemprenedor, Ignasi Sancho.

 

Arxivat a: Dinamització Econòmica
Reempresa a les Franqueses
Darrera actualització d’aquest contingut: 10/07/2020 a les 12:06h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)