Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Reempresa, cedint l’èxit empresarial

05/04/2018

Divendres, 13 d’abril, s'organitza un acte obert sobre aquest servei d’assessorament per empresaris que volen vendre la seva empresa i reemprenedors interessats a donar-los continuïtat

L’Ajuntament de les Franqueses disposa d’un Punt d’Atenció del Centre d’Atenció del Centre de Reempresa de Catalunya a Can Ribas-Centre de Recursos Agraris (Camí Antic de Vic, núm. 10) on s’ofereix assessorament tant a empresaris que volen vendre la seva empresa com a reemprenedors disposats a donar-los continuïtat. El proper divendres, 13 d’abril, a les 12 hores, a la sala de plens de l’Ajuntament de les Franqueses, es farà una sessió oberta al públic d’aquest servei conegut com a Reempresa.

Antecedents

Reeempresa és una iniciativa pionera a l’Estat espanyol posada en marxa per la patronal catalana Cecot i la Fundació Autoocupació amb el suport del Departament d’Empresa i Coneixement, i finançada per la Generalitat de Catalunya i el fons FEDER europeu. La Diputació de Barcelona i Cecot tenen un acord per difondre i estendre Reempresa a la província de Barcelona com un model d’emprenedoria i de creixement empresarial consolidat, que incideix en la continuïtat de les empreses. L’objectiu, per tant, és treballar per crear a Catalunya un mercat únic per a la compra venda d’empreses.

Reempresa pretén impulsar i estructurar la transmissió d’empreses per tal de generar creixement econòmic, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació al territori. En el cas de les Franqueses, Can Ribas ofereix assessorament al municipi, però també a cedents i reemprenedors de l’Ametlla del Vallès, la Garriga, Figaró-Montmany, Tagamanent i Aiguafreda.

Reempresa en xifres

A les Franqueses del Vallès hi ha hagut, fins a dia d’avui, un total de 15 reempreses que han generat una inversió induïda de més de 677.101 euros. El Punt d’Atenció de Reempresa, situat a Can Ribas, ha assessorat un total de 18 cedents i 64 reemprenedors disposats a agafar el testimoni d’una empresa que ha està en funcionament.

Pel que fa al global del país, en el darrer any el nombre de reempreses d’èxit ja supera les 84, salvaguardant 311 llocs de treball. Per sectors, el comerç representa un 35,20% del total de casos d’èxit, seguit pel sector de l’hostaleria i el sector de serveis que representen un 30,28% i un 27,85% de les reempreses d’èxit respectivament. La indústria i altres sectors com l’immobiliari o el de les reformes representen el 6,67% restant.

Arxivat a: Ajuntament, Dinamització Econòmica
Cedeix o reemprèn una empresa
Darrera actualització d’aquest contingut: 10/07/2020 a les 12:06h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)