Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

“El manual del buscador de feina passa per apuntar-se a Can Ribas”

29/03/2018

Juli Gil és un dels 10 darrers contractats per un Pla d’Ocupació a l’Ajuntament de les Franqueses.

Des de l’any 2015, els plans d’ocupació de l’Ajuntament de les Franqueses han donat una oportunitat laboral a més de 200 persones, gairebé la meitat, de Bellavista. L’Oficina de Pla de Barris ha generat contractes temporals per a un centenar de veïns. Un dels beneficiaris és en Juli Gil, un jove de 29 anys que, des de finals de gener, forma part de la Brigada Municipal.

“Vaig estar 8 mesos treballant a Tenerife i quan vaig tornar em van recomanar apuntar-me a Can Ribas… Em vaig apuntar per buscar feina, vaig portar el meu currículum i cada divendres anava a veure el panel on pengen les ofertes de feina. Des d’aleshores m’han trucat diverses vegades i la darrera va ser pel Pla d’Ocupació”.

En Juli és una de les 10 persones que han signat un contracte per formar part del darrer Pla d’Ocupació que s’ha obert aquest any. Per a aquesta convocatòria era imprescindible ser veí de Bellavista, ja que es tracta d’una convocatòria específica de Pla de Barris. Els plans d’ocupació són una oportunitat persones en situació d’atur de llarga durada o en situació de risc d’exclusió. Bona part dels beneficiaris del darrer pla són persones majors de 45 anys, amb dificultats per reincorporar-se al món laboral. Actualment i fins el mes de juliol faran tasques a la Brigada Municipal o d’agents cívics.

En Juli està a la brigada, fent feines que no li venen de nou ja que als 17 anys va començar al món de la construcció. La seva és la mateixa història de molts que es van pujar al carro del boom de la construcció i que van frenar en sec cap al 2010. Des d’aleshores que treballa a temporades  i veu en aquest Pla d’Ocupació una nova oportunitat, “el primer que vaig pensar quan em van dir que eren sis mesos és que havia d’acomplir i aprendre tot el que pogués perquè en un futur qui sap si mai necessitaran ningú (...) En aquests sis mesos el que haig de fer és currar-m’ho, aprendre i fer que em vegin”. Per si de cas, però, té clar que ha de pensar més enllà i comenta  que  “el manual del buscador de feina passa per apuntar-se a Can Ribas, ho recomano al 100% (...) i abans de que acabi el Pla d’ocupació tornaré a la rutina de buscar feina per assegurar-me que quan acabi aquí ja la tingui”.

Arxivat a: Dinamització Econòmica
Juli Gil realitzant feines de manteniment de l'enllumenat públic
Darrera actualització d’aquest contingut: 10/07/2020 a les 12:06h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)