Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Viatge esportiu i solidari a Madagascar

21/03/2018

L’AE Ramassà i l’Ajuntament de les Franqueses col·laboren per fer entrega d’un autobús i material esportiu i escolar als nens d’aquest país africà

L’Associació Esportiva Ramassà és molt més que un club de futbol. Des de 2014, aquest equip organitza viatges solidaris per aportar el seu gra de sorra a països de l’Àfrica. L’objectiu és transmetre valors a través de l’esport, del futbol en concret, i alhora fer possible algun projecte per incidir en el desenvolupament d’aquella comunitat que visiten. Etiòpia, República de Benín, Uganda i Camerun són els quatre països que han visitat fins ara. Tots els viatges tenen en comú que l’equip de les Franqueses juga un partit amb un equip local del país africà escollit, però en els últims anys l’AE Ramassà ha canviat l’enfoc dels seus viatges. Ara, la vessant esportiva i d’entrega de material esportiu i solidari s’ha reforçat amb el desenvolupament d’un projecte a llarg termini. L’any passat, per exemple, l’AE Ramassà va recaptar prop de 10.000 euros per construir una biblioteca a l’Escola d’Infermeria, que l’ONG Insolàfrica té a Kribi, Camerun.

Aquest 2018, l’AE Ramassà ha tancat un acord amb l’Ajuntament de les Franqueses per col·laborar en el projecte esportiu i solidari. En aquesta ocasió, l’expedició viatjarà a Madagascar del 19 al 27 d’abril amb l’objectiu d’entregar 700 quilos de material esportiu i escolar. El projecte d’aquest any es farà mitjançant l’ONG catalana Yamuna, que porta a terme dos projectes a la zona: la Cooperativa de Dones Vehivavy Mihavotra i el Centre Educatiu Mandrosoa. L’AE Ramassà jugarà un partit amistós a l’Estadi Municipal de Mahamasina a la capital del país, Antananarivo. Però el projecte d’aquest any anirà més enllà i continua amb la voluntat de treballar en un aspecte que serveixi per millorar el desenvolupament de la zona. 

En aquest cas, l’AE Ramassà ha treballat per aportar un autobús escolar que faciliti el transport dels nens locals. “El pressupost de l’autobús és d’11.000 euros, però nosaltres ens hem fixat arribar fins als 15.000”, ha explicat el president de l’AE Ramassà, Pere Bufí, durant la presentació del projecte. “Aquest és un esforç de tots. Un projecte que no només es basa en el viatge, sinó que té una durada de 365 dies l’any. Darrere de la vessant esportiva hi ha la cooperació, conèixer un país, un projecte”, ha afegit l’entrenador de l’AE Ramassà, Jordi Grivé.

L’Ajuntament de les Franqueses ha fet una aportació de 4.000 euros per fer realitat aquest objectiu. A més, el consistori s’ha compromès a col·laborar amb la logística per traslladar tot el material esportiu i solidari fins a Madagascar. D’aquesta manera, el govern municipal vol fer palès el seu compromís en un projecte solidari com aquest que porta el nom de les Franqueses per tot el món a través projectes de cooperació que ajuden a avançar. Un compromís que, a banda de la millora que comporta al país de destí, és fonamental per avançar com a societat mitjançant els valors que transmet. “Aquest ha de ser el principi perquè l’AE Ramassà i l’Ajuntament han de caminar junts. Aquest projecte és un orgull per les Franqueses”, ha explicat l’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé. “Comencem una nova etapa per col·laborar d’una manera més estreta. És molt important fer un pas endavant en cooperació”, ha afegit el regidor de d’Esports, Juan Antonio Corchado, que aquest any formarà part de l’expedició.

I és que el projecte de l’AE Ramàssa, amb qui té la intenció de seguir col·laborant l’Ajuntament de les Franqueses, és oferir tallers de formació als més petits per tal de transmetre valors i coneixements a través de l’esport, del futbol. Per complementar aquesta tasca s’editarà el conte “El viatge d’en Vic”, l’autobús màgic dels valors. En definitiva, es tracta de posar un granet de sorra des de les Franqueses per aconseguir un món millor a través de la cooperació amb un projecte relacionat amb l’esport.

Els actes per recaptar fons per aquest projecte culminarà amb una gala solidària, que es farà el 7 d’abril, a les 19 hores, al Casino de Granollers, amb l’actuació de #enCantats (Nito Figueras, Txell Sust i Pep Poblet). Un acte que comptarà amb la col·laboració de l’artista Pep Plaza.

Arxivat a: Ajuntament, Esports
Presentació projecte esportiu i solidari a Madagascar
Presentació projecte esportiu i solidari a Madagascar
Presentació projecte esportiu i solidari a Madagascar
Presentació projecte esportiu i solidari a Madagascar
Darrera actualització d’aquest contingut: 28/03/2024 a les 08:28h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)