Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L’Ajuntament realitza una declaració institucional de defensa del sistema públic de pensions

21/03/2018

El ple del mes de febrer ha aprovat, amb els vots a favor de PDeCAT-Demòcrates, ILFC-E, PSC-CP, ERC-AM i CpF, i el vot en contra del PP, la declaració institucional de defensa del sistema públic de pensions com a resposta a l’amenaça de convertir les pensions en una aportació residual. 

Espanya és un dels estats de la UE que té les pensions més baixes. L’any 2011, la pensió representava el 72,4% del sou que cobrava el pensionista, i segons l’OIT, es preveu que l’any 2060 representi únicament el 56%. 

Conscients de la situació actual i del risc que representa l’actual fórmula de revalorització de les pensions, l’Ajuntament de les Franqueses ha realitzat la següent declaració institucional:

  •  L’Ajuntament de Les Franqueses del Vallès considera indispensable que l’Estat garanteixi per llei a tots els ciutadans i ciutadanes el cobrament d’unes pensions dignes i que es recuperin els Fons de Reserva de la Seguretat Social, que el govern del PP ha gastat per a altres finalitats de manera irresponsable. 
  • Cal recuperar un model de revalorització automàtica de les pensions en relació amb l’IPC real, per assegurar el manteniment del poder adquisitiu, començant per l’1,9 que es va perdre ja l’any 2012. 
  • Igualment, defensem treballar per la millora de l’actual model de pensions públiques, amb la finalitat d’avançar cap a un model de pensió i de salari mínim per damunt dels 1.000 euros. Així com incorporar al Règim General de la Seguretat Social les persones empleades de la Llar, amb tots els drets, inclosa la prestació per atur i la cobertura de les llacunes de cotització. 
  • Cal tornar a la situació anterior al 2 d’agost de 2011, en el sistema de cobertura de llacunes de cotització durant el període de càlcul de les pensions i derogar les reformes dels anys 2011 i 2013. També és necessari anar més enllà del Pacte de Toledo i promoure una reforma fiscal que permeti avançar cap a un sistema que es basi en unes cotitzacions socials i empresarials més equitatives. Els PGE han de sostenir per llei la manca d’ingressos, quan les cotitzacions no cobreixin les despeses. 
  • I, com a premissa innegociable, ens proposem lluitar per preservar els serveis públics, com a patrimoni de totes aquelles persones que no gaudeixen de cap altre patrimoni, contra la tendència de privatització que els va deteriorant i desvirtuant. Reconeixem, un cop més, el dret a uns subministraments bàsics garantits (aigua, llum, gas).
Arxivat a: Ajuntament
Defensem el sistema públic de pensions
Darrera actualització d’aquest contingut: 25/04/2024 a les 14:57h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)