Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

"El més escandalós que té l'escàndol és que un s'acostuma a l'escàndol"

08/03/2018

Sota el lema "Posa-hi nom", l'Ajuntament de les Franqueses ha volgut posar ènfasi en la violència invisible en els actes per commemorar el Dia Internacional de la Dona

L'escriptora Simone de Beauvoir deia que "el més escandalós que té l'escàndol és que un s'acostuma a l'escàndol". I quan ens acostumem a certes maneres de fer les normalitzem. Per això, l'Ajuntament de les Franqueses ha volgut commemorar el Dia Internacional de la Dona amb dos actes sota el lema "Posa-hi nom". I és que la intenció de les jornades d'aquest any és posar nom a la violència invisible, les agressions fetes amb sutilesa que suposen una humiliació envers la dona. 

Els actes han començat aquest dimecres, dia 7 de març, amb una tertúlia sobre la violència invisible i normalitzada amb Júlia Humet, advocada i membre de Dona Llum, Associació Catalana per un Part Respectat; Joana Badia, advocada laboralista; i Neus Estrada, psicòloga especialitzada en l'acompanyament de la dona. En el decurs de l'acte, les tres ponents han posat de manifest les diferents situacions amb què es troba la dona durant moments importants de la seva vida com el part o en l'àmbit laboral. 

El mateix 8 de març, a les 12 hores, la plaça de l'Ajuntament ha estat l'escenari de diverses lectures de manifestos, tant l'institucional del consistori com els que han preparat els alumnes dels insituts del municipi, Lauro i El Til·ler. L'acte ha acabat amb un espectacle de dansa contemporània interpretat per Nora Baylach i Mariona Vega, basat en el poema Divisa, de Maria Mercè Marçal. Durant aquest acte, s'ha habilitat L'espai dels pensaments, un lloc on tothom pot escriure relfexions relacionades amb la commemoració del Dia Internacional de la Dona. Al llarg dels propers dies, L'espai dels pensaments serà al vestíbul de l'Ajuntament i continuarà obert a la participació de la ciutadania. 

En els documents adjunts trobareu el manifest. També podeu visionar totes les fotografies de l'acte aquí

Arxivat a: Ajuntament, Polítiques Socials
Dia Internacional de la Dona 2018
Dia Internacional de la Dona 2018
Dia Internacional de la Dona 2018
Dia Internacional de la Dona 2018
Dia Internacional de la Dona 2018
Dia Internacional de la Dona 2018
Dia Internacional de la Dona 2018

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 07/08/2020 a les 09:39h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)