Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses tanca l’any 2017 amb dades d’atur a la baixa

29/01/2018

Segons les dades de l’Observatori del Mercat de Treball del Vallès Oriental, l’any 2017 s’ha tancat amb 1.107 persones registrades

La xifra d’atur registrada a les Franqueses del Vallès continua a la baixa. Segons les dades de l’Observatori del Mercat de Treball del Vallès Oriental, l’any 2017 s’ha tancat amb 1.107 persones registrades, mentre que el desembre de 2016 n’hi havia 1.264. Les dades encara són més positives si tenim en compte que el mes de març de 2013, per exemple, amb una població de poc més de 19.400 habitants, hi havia 1.900 ciutadans del municipi en situació d’atur. En aquests moments, la població és de gairebé 20.000. Per tant, les dades d’atur van a la baixa en una població creixent.

Tenint en compte un període de crisi que ha castigat durament molts sectors, l’Ajuntament de les Franqueses ja fa anys que ha posat en marxa polítiques socials i econòmiques per orientar i donar eines a les persones amb dificultats per trobar feina. En aquest sentit, des de l’àrea de Dinamització Econòmica s’han desplegat mesures destinades a millorar la inserció laboral. En concret, durant aquest 2017 s’han gestionat 182 ofertes laborals. A més, s’ha continuat amb la contractació de plans d’ocupació (17 en total, de perfils diferents) i el projecte Pla de Barris ha permès la contractació de 4 tècnics, 6 agents cívics i 18 peons també com a plans d’ocupació. Cal tenir en compte també el programa de formació que es promou des de l’Ajuntament com a element clau per inserir-se en el món laboral.

Dinamització Econòmica també esdevé un Punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE). Això vol dir que les persones que volen engegar un projecte poden rebre assessorament a Can Ribas-Centre de Recursos Agraris (Camí Antic de Vic, núm. 10) per estudiar la seva viabilitat i formalitzar els tràmits administratius que suposa l’inici d’un negoci, ja sigui com a autònom o societat. A llarg d’aquest 2017 al PAE de les Franqueses s’han donat d’alta 10 societats i 48 autònoms, que suposa l’inici de 58 nous projectes empresarials. És important destacar que les Franqueses també aquest 2017 l’ha tancat ocupant la vuitena posició dels Punts d’Atenció a l’Emprenedor que hi ha a la província de Barcelona per davant de municipis més grans com ara Mollet del Vallès o l’Hospitalet de Llobregat.

Reempresa és un altre dels serveis de Dinamització Econòmica en què un nou emprenedor pren el testimoni en la gestió d’una empresa ja existent per continuar l’activitat, salvaguardant d’aquesta manera, el patrimoni empresarial i els llocs de treball.

Aquest 2018 les polítiques econòmiques i socials continuen sent una prioritat per l’Ajuntament de les Franqueses, tenint cura de les polítiques d’inserció laboral però també amb l’atenció posada en la millora dels serveis a la ciutadania. 

Arxivat a: Ajuntament, Dinamització Econòmica
Un dels obejctius de DINECO és oferir formació i xerrades orientatives
Darrera actualització d’aquest contingut: 10/07/2020 a les 12:06h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)