Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses commemora el 79è aniversari del bombardeig de 1939

19/01/2018

"Diari d'una miliciana" és l'obra que es representarà diumenge per recordar els fets viscuts durant la Guerra Civil

A finals del mes de gener de 1939, quan ja s'acostava el final de la Guerra Civil, diversos avions van bombardejar la comarca. Les bombes van caure a les Franqueses del Vallès, Granollers, Mollet del Vallès, Cardedeu, la Garriga i Sant Celoni. En el cas de les Franqueses l'objectiu oficial era bombardejar Canovelles, però la metralla d'aquelles bombes va impactar aprop de l'estació de Corró d'Avall. L'impacte va provocar moltes destrosses, però el més important, aquell 23 de gener es van registrar a les Franqueses tres defuncions. Finalment, les tropes franquistes van entrar a les Franqueses el 28 de gener de 1939, cinc dies després d'aquell atac aeri.

Per commemorar el 79è aniversari d'aquest bombardeig, diumenge 21 de gener, a les 19 hores, al Casal Cultural de Corró d'Avall, es representarà "Diari d'una miliciana". Una obra on el teatre i la memòria històrica es combinen per explicar una història recollida d'un diari d'una voluntària de la Creu Roja destinada a Mallorca en l'expedició Bayo. La representació narra les vivències de cinc infermeres durant els divuit dies de l'expedició, des del desembarcament fins al moment en què són abandonades a l'illa i decideixen combatre.

Arxivat a: Ajuntament, Cultura
Diari d'una miliciana
Darrera actualització d’aquest contingut: 19/04/2024 a les 19:30h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)