Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L’esport, com a valor universal i transversal, consolida el seu espai al fons de la Biblioteca Municipal de les Franqueses

17/01/2018

La II Jornada “Biblioteca de l’Esport” acompanya la presentació del decàleg amb una xerrada organitzada amb la Mitja i la inauguració d’una exposició

L’escriptora i atleta aficionada Empar Moliner i el medallista Andreu Ballbé, acompanyats de l’autora franquesina Núria Valentí, han parlat d’esport, de maneres de veure la vida, i sobretot, de dones i de córrer a la xerrada “La Mitja i les Franqueses, una aposta per a l’esport i l’educació”. La xerrada, organitzada per la Biblioteca Municipal de les Franqueses i la Mitja, s’emmarca dins la II Jornada “Biblioteca de l’Esport, recurs per a l’educació”

La Biblioteca Municipal treballa des de ja fa mesos conjuntament amb especialistes en la matèria en la creació d’un fons especialitzat en bibliografia esportiva orientada a l’educació. El fons relaciona l’esport amb disciplines com la filosofia, la socioantropologia, la psicologia o la salut. El títols han estat escollits per un grup d’especialistes entre els que hi ha diversos catedràtics i professors universitaris, el gerent del Patronat Municipal d’Esports, Josep Campanya, i el professor de l’Institut Lauro, Pedro Garcia.

Durant la Jornada s’ha presentat el decàleg i el fons bibliogràfic. Els gerents dels Patronats Municipals d’Esports i de Cultura, Educació, Infància i Joventut, Josep Campanya i José Algar, i la directora del Servei Biblioteca, Cristina Sánchez, han posat en antecedents sobre el projecte i explicat la projecció del fons més enllà del municipi.

L’acte s’ha tancat amb la inauguració de l’exposició fotogràfica  Merletti i l’esport al primer terç del segle XX que es podrà visitar fins el 4 de febrer a la sala d’exposicions del Centre Cultural de Bellavista.

Biblioteca de l’Esport, recurs per a l’educació neix amb la voluntat de posar en valor els valors educatius de l’esport a través d’un decàleg, de generar sinèrgies de participació entre el projecte i la població i, de promocionar el servei de Biblioteca Municipal com a un espai actiu i dinamitzador del coneixement.

La jornada està organitzada per la Biblioteca Municipal i l’Associació Esportiva La Mitja amb la col.laboració del Club a4elkm i la Diputació de Barcelona.

Arxivat a: Ajuntament, Cultura, Educació, Esports
Josep Campanya, Cristina Sánchez i José Algar parlant del projecte
Núria Valentí, Empar Moliner i Andreu Ballbé durant la xerrada
Inauguració de l'exposició "Merletti i l'esport al primer terç del segle XX"
Darrera actualització d’aquest contingut: 28/03/2024 a les 11:28h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)