Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Iniciat el període de sol·licituds per a la tarifació social

10/01/2018

Fins al proper 28 de febrer els franquesins poden acollir-se als descomptes per tarifació social en els serveis esportius municipals.

Per segon any consecutiu els ciutadans de les Franqueses poden acollir-se a determinats descomptes en els serveis municipals, els quals podran arribar fins al 60 per cent. 

El Ple Municipal del mes de desembre va aprovar de manera definitiva, juntament amb la resta d’ordenances fiscals per a l’exercici del 2018, la tarifació social que permet aplicar descomptes a determinats serveis esportius. Com a novetat, aquest 2018 els franquesins i les franquesines també poden acollir-se aquest sistema en els serveis de l’escola de Música, les llars d’infants i Can Font-Centre d’Art i Noves Tecnologies. 

Podran acollir-se a aquests descomptes els menors de 18 anys que disposen de menys capacitat econòmica familiar, la qual es fixarà tenint en compte la renda per unitat familiar per sota la mitjana, que no es tingui més d’un habitatge, i que aquest habitatge disposi d’un valor cadastral no superior als 100.000 euros. Per a gaudir d’aquests descomptes també serà necessari estar empadronat a les Franqueses.  

El període de sol·licituds per acollir-se a la tarifació social en els serveis esportius municipals finalitzarà el 28 de febrer. Les sol·licituds es podran gestionar al Servei d’Atenció a la Ciutadania de l’Ajuntament o al Servei d’Atenció a la Ciutadania de Bellavista Activa.

REQUISITS PER TAL D’ACOLLIR-SE AL SISTEMA DE TARIFACIÓ SOCIAL               

  1. S’estableix un marc general de beneficis fiscals per raó de la capacitat econòmica dels contribuents, que serà d’aplicació a les taxes i preus públics que ho recullin de forma expressa en el seu redactat. 
  2. El límit de les bonificacions en el pagament, que s’expressen en el quadre següent, podrà ser aplicat a aquells contribuents que, d’acord amb les dades fiscals disponibles en el moment de la sol·licitud, hagin obtingut uns ingressos anuals, iguals o inferiors als que s’expressen en l’esmentat quadre, en relació amb les persones residents en el seu habitatge: 

 

Renda Familiar

Membres unitat familiar

Menor o igual a

De - a

De - a

De - a

Fins a 2

10.000

10.001 – 14.000

14.001 – 17.000

17.001 – 20.000

3

12.000

12.001- 16.000

16.001 – 20.000

20.001 – 24.000

4 o més

15.000

15.001 - 19000

19.001 – 24.000

24.001 – 29.000

Reducció

60%

45%

30%

20%

Caldrà, a més, que es reuneixin els següents requisits: 

a) No posseeixin, ni el contribuent ni cap de les persones que resideixin en l’habitatge, altres immobles i propietats, excepte l’habitatge propi. No s’inclourà en aquesta consideració el supòsit que el contribuent o un dels residents posseeixin una plaça d’aparcament i un traster per als seu ús exclusiu. En els casos de separació o divorci de parelles que posseeixin dos habitatges, quan per sentència judicial s’atribueixi l’ús de cada immoble a cadascun d’ells, es considerarà que el/la sol·licitant només posseeix aquell habitatge del qual en té l’ús per sentència. El valor cadastral de l’habitatge no pot superar els 100.000 eur.  

3. Als efectes de l’aplicació d’aquest marc general de bonificacions els interessats hauran d’adreçar la seva sol·licitud a l’Ajuntament, el qual durà a terme la consulta de les seves dades fiscals vigents a l’Agència Tributària, i resoldrà d’acord amb la petició formulada, a partir dels nivells de renda obtinguts del sol·licitant i les persones residents en el seu habitatge. 

4. El termini de sol·licituds vindrà regulat en cada ordenança fiscal, i tindrà caràcter obligatori pels contribuents. 

5. Per poder sol·licitar la present bonificació caldrà que els interessats estiguin empadronats a data de primer de gener en el municipi de Les Franqueses del Vallès. 

6. Les ordenances que apliquin aquest règim podran establir en el seu redactat els aspectes formals que permetin l’adequació del mateix a les tarifes i preus que tinguin regulats.

 

 

Arxivat a: Ajuntament
Tarifació social 2018

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 16/01/2019 a les 13:39h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)