Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

“Si respectem el ritme de cada infant (...) es convertirà en un adult respectuós amb ell mateix, amb els altres i amb el món”

21/12/2017

Entrevistem a Marta Reche, presidenta de l’Associació Espai Nadó-Espai Infant, Grup de Lactància i Criança Respectuosa. ENEI va néixer el 2011 i té la seu al Centre Cultural de Bellavista

Què és ENEI i com i quan neix?

ENEI son les sigles d’Espai Nadó-Espai Infant, una associació sense ànim de lucre que fomenta la lactància materna i la criança respectuosa. Va néixer a la primavera de l’any 2011, quan un grup de 8 mares ens vam conèixer a les sessions de post-part, fent ioga amb nadons i/o caminades amb els nostres bebès. Davant la mancança d’un espai de trobada al municipi on compartir l’experiència de la maternitat ens vam engrescar i vam crear-ne un.

Quins objectius treballeu i com ho feu?

Tenim dos objectius, el primer es fomentar la lactància materna i el segon promoure la criança respectuosa.

Treballem oferint diverses activitats al municipi basades en els objectius de l’Associació:

Per una banda tenim les trobades setmanals, tots els dilluns al mati al Consell del Poble de Llerona i les tardes de tres dijous al gimnàs de l’Escola Bellavista-Joan Camps. En aquestes trobades oferim cada setmana una proposta diferent, generalment de forma oberta i gratuïta: espais per compartir experiències , xerrades de professionals, tallers especialitzats i espais de jocs. D’altra banda oferim al Centre Cultural Bellavista tallers anuals en família, d’anglès, música, ioga i biodansa, entre d’altres, així com l’espai de criança compatida La Llavor, a l’Aula d’Entorn Rural CaPutxi de Corró d’Amunt.

També participen a les fires i festes majors del municipi preparant espais de jocs lliure i respectuós. Les activitats d’ENEi van dirigides a embarassades i a famílies amb infants de 0 a 9 anys.

Per què és necessari un espai com ENEI?

La maternitat i la paternitat suposen el canvi més important de les nostres vides i moltes vegades ens trobem amb manca d’informació i suport al respecte, per exemple perquè la lactància materna sigui un èxit o per tenir eines de com afrontar les rebequeries del nostre nadó, la gelosia entre germans, la sexualitat dels infants, etc... En aquest sentit ENEI ofereix activitats destinades a donar eines a les famílies dins del marc de la criança respectuosa (sense càstigs, respectant els ritmes i les necessitats de l’infant, establint límits de forma respectuosa).

Així mateix, en aquest món tan accelerat on vivim, ENEI ofereix espais i activitats pels infants que els facin connectar amb la seva pròpia essència i, el mes importat, que els gaudeixin amb la família.

Que realitzi les seves activitats a Bellavista li dóna alguna valor afegit?

L’espai del gimnàs de l’Escola Bellavista-Joan Camps es ideal perquè ens permet fer tant xerrades i espais de rotllana com espais de jocs, sense que els infants es trobin limitats en una sala petita, tota la família pot estar a gust. Així mateix, els tallers  familiars anuals que fem a les sales del Centre Cultural de Bellavista permet a les famílies un cop acabat el taller anar a la Biblioteca Municipal o a berenar a la cafeteria del Centre Cultural.

Què us plantegeu de manera més immediata? I a llarg termini?

Mantenir les activitats setmanals i tallers anuals que tenim a Bellavista  i fer créixer l’espai de criança compartida que oferim a Corro d’Amunt, La Llavor.

Mai ens hem plantejat objectius a llarg termini, hem anat pas a pas, any a any, creixent a mesura que han crescut els nostres fills i filles, crec que a llarg termini ENEI continuarà creixent amb ells. Personalment m’agradaria que els fills dels meus fills poguessin gaudir també de l’Associació, però això dependrà de les famílies que es vagin implicant en un futur.

Col·laboreu o realitzeu  activitats conjuntes amb altres associacions? Quines?

Hem col.laborat amb associacions del municipi com La Cívica i els Encendràires i també de Granollers, com EntreMares i Mares d’Orient. Actualment oferim suport durant la Festa Major de Granollers a la colla AiresBlaus de Blaus Granollers.

Què et sembla com s’està desenvolupant el Pla de Barris?

Amb un bon criteri i fent-lo participatiu, ja que es dona prioritat a les necessitats del barri i es te en compte l’opinió dels veïns i veïnes de Bellavista.

Com valores el paper que està fent la Taula d’Entitats per a la millora de Bellavista?

Les entitats formen part de la realitat social de Bellavista i la Taula d’Entitats permet donar-los un espai de trobada per emprendre accions de millora per tot el barri.

Què creus que s’hauria de millorar al barri?

Es podrien promoure zones de vianants que donarien peu tant a espais de passeig com a fomentar la creació de nous comerços.

Què destacaries i compartiries amb la ciutadania?

El meu convenciment que si respectem el ritme de cada infant, atenem les seves necessitats, el consolem en el plor i el tractem amb respecte, aquest infant es convertirà en un adult respectuós amb ell mateix, amb els altres i amb el món.

Arxivat a: Infància i Joventut
ENEI, Espai Nadó-Espai Infant
Darrera actualització d’aquest contingut: 28/03/2024 a les 11:28h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)