Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Rei Melcior: "Estic força content dels infants de les Franqueses, aquest any s’han portat realment bé i tenim molts regals preparats"

15/12/2017

Entrevista en exclusiva al Rei Melcior a pocs dies de la nit més màgica de l'any

Sa Majestat el rei Melcior (es reserva el cognom i també l’edat) és el protagonista d’aquesta entrevista. No ens ha volgut dir quin any va néixer, ni exactament on. Ens confirma, però, que és de l’Orient i que el proper 5 de gener tornarà a visitar les Franqueses amb els seus companys Gaspar i Baltasar.  Confessa que és un gran fan de la nostra cavalcada (i això que de cavalcades n’han viscut milers), diu que quan veu aquell edifici tan maco (es refereix a l’Ajuntament) li entren ganes de ser alcalde. Però veiem què més ens explica.

Sa Majestat Melcior, un rei neix o es fa?

Uiiii! En el meu cas fa de mal dir. Jo ja n’era de rei quan fa més de 2.000 anys vam passar la nit perseguint l’Estel, era rei d’un regne de l’Orient. Però també podem dir que m’hi vaig fer. Després de passar tantes hores perseguint l’Estel pel desert, amb en Gaspar i en Baltasar, i de veure la cara d’alegria d’aquell nadó quan li vam donar els regals, els tres vam decidir que fèiem bon equip i que era molt bonic això de portar regals als nens.

Però, deu ser molt casat portar tants regals en una nit, no?

La veritat és que sí que ho és, però no et pensis que només treballem una nit a l’any. Tan de bo! No, estem la meitat de l’any vigilant els nens i les nenes i comprovant que es portin bé. Ara és força més fàcil que fa uns anys, tenim una sala enorme amb molts monitors on podem veure tots els nens. A més, també ens comuniquem per whatsapp amb els pares quan els nens fan alguna entremaliadura. Abans tot ens arribava per carta i era molt feixuc, fins i tot, hi va haver un temps en què ens comunicàvem amb els pares per senyals de fum...

I l’altre meitat de l’any, què fan?

L’altre meitat de l’any ens dediquem, amb l’ajuda dels patges, a preparar les comandes i a cercar els regals. Encara que les cartes arribin en el darrer moment, nosaltres ja tenim una idea de què ens poden demanar i ja tenim preparades bona part de les joguines. A darrera hora només ens dediquem als imprevistos. Si està tot ben organitzat, la Nit de Reis és tot força fàcil. Cansada però fàcil. Sort que en acabar fem vacances...

Vacances, fan vacances?

Hi tant, que en fem! El que passa que som discrets. El dia 6 a la tarda ja marxem. Ens agrada anar a la platja i l’hivern és el millor moment per no trobar-hi gaire gent. Tot i això anem d’incògnit. En Gaspar i jo ens afaitem la barba i ens tallem els cabells a la moda i en Baltasar es tenyeix de ros. Aprofitem per treure’ns les túniques i anar en texans, que són molt més còmodes. Hem visitat moltes platges als cinc continents  i hem de dir que ja hem passat les vacances més d’una vegada a la Costa Brava.

I ara que ja queda tan poc, voldria dir alguna cosa als nens i a les nenes de les Franqueses?

Estic força content dels infants de les Franqueses, aquest anys s’han portat realment bé i tenim molts regals preparats. Si que és veritat que hi ha algun nen que no ho ha fet tan bé però estem segurs que en els dies que queden, ho farà de meravella.

Arxivat a: Cultura
El Rei Melcior en una escena de la cavalcada 2016

Arxius adjunts

Darrera actualització d’aquest contingut: 24/04/2024 a les 14:23h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)