Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L’Ajuntament aprova les ordenances fiscals per al 2018

12/12/2017

S’actualitzen un 2% els impostos, taxes i preus públics. Tot i així les Franqueses segueix sent un dels municipis amb la pressió fiscal més baixa de la comarca.

El ple del mes d’octubre ha aprovat provisionalment, amb els vots a favor de l’equip de govern (PDeCAT-Demòcrates i PSC-CP), del vot en contra de CpF i l'abtenció d’ILFC-E i l’ERC-AM, les ordenances fiscals per a l’exercici del 2018 amb una actualització del 2% de les taxes municipals, impostos i preus públics d’acord amb l’increment de l’Índex de Preus de Consum (IPC). D’aquest criteri general s’exceptua l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) que s’incrementa un 4% per l’augment dels valors cadastrals previstos en el Projecte de Llei de Pressupostos Generals d’Estat.

La modificació de les ordenances suposa un increment màxim de 16 euros/anuals per a un contribuent estàndard en el pagament de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI), la taxa de recollida d’escombraries i l’impost sobre vehicles de tracció mecànica. Val a dir que tot i aquest augment, les compensacions dels darrers anys fan que les Franqueses sigui, actualment, un dels municipis amb la pressió fiscal més baixa de la comarca.

Amb l’objectiu de pal·liar els efectes en la butxaca de la ciutadania de les Franqueses del Vallès, l’Ajuntament ja ha impulsat l’aprovació d’unes Bases per a ajuts al pagament de l’IBI, dirigit a les famílies amb pocs recursos, per tal de reduir la càrrega fiscal de l’immoble que és habitatge habitual, que ha entrat en vigor aquest 2017 i que es mantindrà per al proper exercici comportant una reducció del 50% en l’impost.

A més, el consistori mantindrà, per al 2018, la tarifació social, és a dir, la bonificació, mitjançant descomptes, per aquelles persones amb poca capacitat econòmica, en els preus per a l’ús de les instal·lacions esportives, les llars d’infants, l’escola municipal de música, i les activitats del Centre d’Art i Noves Tecnologies. Gràcies a la tarifació social, les persones amb pocs recursos pagaran fins a un 60% menys del preu tarifat.

Com a novetat, les ordenances contemplen una taxa per la verificació de l’ús anòmal en cas d’habitatges buits, especialment aquells propietat d’entitats bancàries, ja que l’ordenança contempla una bonificació, per raó de la capacitat econòmica, del 90% en el pagament de la taxa que s’aplicarà a aquells propietaris que acreditin tenir un patrimoni net inferior als 500.000 euros i béns per valor inferior als 2.000.000 euros. Aquesta taxa complementa les diverses mesures adoptades per l’Ajuntament per fer front a la problemàtica de l’habitatge, que s’ha vist agreujada per la crisis econòmica amb la reducció continuada dels ingressos familiars. 

Arxivat a: Ajuntament
Les ordenances fiscals s'han debatut en el ple d'octubre
Darrera actualització d’aquest contingut: 24/04/2024 a les 14:23h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)