Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

L’educació serà clau en la lluita contra els matrimonis forçats

11/12/2017

L’Associació Kambin Kafo Femenina de les Franqueses pel reconeixement dels drets de les dones senegaleses al municipi.

Creada l’any 2010, l’Associació Kambim kafo, treballa des d’aleshores per visibilitzar i treballar les diferències i els greuges que viuen les dones d’origen senegalès de les Franqueses, que moltes vegades traspassen la frontera amb molts condicionants socials, culturals i religiosos. Per això, ara fa 7 anys, les dones d’una associació senegalesa ja existent, s’emancipen de l’associació per poder conciliar vida familiar i laboral i per treballar des de la perspectiva de gènere.

La finalitat d’aquesta entitat és, de d’aquell moment, potenciar la feina vers les dones nouvingudes des del Senegal, potenciar la participació de les dones, la lluita contra les desigualtats i la violència de gènere i la feina educativa amb els infants. L’associació organitza jornades de sensibilització i de formació per a dones en l’àmbit laboral, de drets o de la salut i també treballa conjuntament a nivell comunitari.

La darrera jornada ha estat dedicada als matrimonis forçats i al paper que l’educació té en l’eradicació d’aquesta pràctica comuna a la comunitat senegalesa. Aquesta és, segons l’associació, una clara pràctica de violència masclista que genera en les dones problemes de salut mental i física, econòmics i d’exclusió social. A més, també vulnera els seus drets fonamentals.

Les components de Kambim Kafo, acompanyades de l’Associació de Dones Immigrants Subsaharianes i de la Coordinadora d’Associacions Senegaleses  de Catalunya, han defensat l’educació com a clau per eliminar els matrimonis forçats. Potenciar l’escolarització de les noies i allargant-ne el període formatiu s’aconsegueix empoderar les possibles víctimes i, per tant, evitar-la.

Arxivat a: Polítiques Socials
Presentació de la jornada sobre matrimonis forçats i educació
El regidor Ferran Jiménez i la presidenta de l'associació
Un moment de la jornada sobre matrimonis forçats i educació
Darrera actualització d’aquest contingut: 07/08/2020 a les 09:39h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)