Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les Franqueses, un referent per a la Federació d’Autoritats Locals d’Israel

15/11/2017

Una delegació ha visitat aquest dimecres el municipi per conèixer el model de transport escolar comarcal, així com la gestió dels residus

Membres de la Federació d’Autoritats Locals d’Israel (FLAI) han aprofitat el seu viatge a Barcelona per visitar les Franqueses del Vallès i interessar-se pel model de transport escolar, així com de la gestió de residus. La FLAI és una organització no-governamental que representa 75 municpis i 128 consells locals d’Israel. Neix l’any 1938 amb el nom de “Commonwealth of Local Authorities” amb l’objectiu de representar les autoritats locals i promoure els seus interessos al Parlament d’Israel i la resta d’administracions. A més, la FLAI s’ha convertit en un referent en l’assessorament a les administracions locals.

Durant la visita d’avui, que ha organitzat l’Associació Catalana de Municipis (ACM), els 7 alcaldes i la resta de directius i tècnics han pogut conèixer el model de transport escolar que s’impulsa des del Consell Comarcal del Vallès Oriental. El conseller d’Ensenyament del CCVO, Àlex Sastre, ha explicat a la sala de plens de l’Ajuntament tots els detalls d’aquest servei. En aquest sentit, l’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, ha anunciat que s’està estudiant la possibilitat de transport escolar dins del municipi com a conseqüència de l’extensió del territori.

Després de la visita a l’Ajuntament, la delegació de la FLAI s’ha desplaçat fins a Tecnocatalana de Runes per conèixer el model català de residus. I és que els alcaldes i empresaris israelians busquen models de referència que puguin aplicar en la seva política local. De fet, diversos alcaldes van viatjar fa uns mesos a Israel amb una delegació de l’ACM amb el mateix objectiu: conèixer models de gestió locals israelians que poguessis aplicar en els municipis catalans. “Quan fem aquests viatges o tenim visites són per conèixer experiències. Pots agafar idees per adaptar a la teva realitat. Ara hem escollit les Franqueses del Vallès perquè és un municipi proper a Barcelona i que compleix tots els requisits que ha demanat la delegació d’Israel. A més, l’alcalde de les Franqueses ja havia estat a Israel”, ha explicat el secretari general de l’ACM, Marc Pifarré.

Arxivat a: Ajuntament
Visita de la Federació d'Autoritats Locals d'Israel (FLAI)
Visita de la Federació d'Autoritats Locals d'Israel (FLAI)
Visita de la Federació d'Autoritats Locals d'Israel (FLAI)
Visita de la Federació d'Autoritats Locals d'Israel (FLAI)
Visita de la Federació d'Autoritats Locals d'Israel (FLAI)
Darrera actualització d’aquest contingut: 19/04/2024 a les 19:30h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)