Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Entra en vigor l’ordenança per a la verificació d’habitatges buits

07/11/2017

Les multes poden arribar a ser de 18.000 euros si el propietari no pren les mesures efectives per a la mobilització de l’habitatge.

Avui entra en vigor l’Ordenança reguladora del procediment sobre verificació d’habitatges buits amb que l’Ajuntament detectarà i confirmarà l’ús anòmal de l’habitatge en cas que estigui buit, i vetllarà per la seva mobilització al mercat, preferentment de lloguer, i amb proporcionalitat a les economies familiars.

La prioritat del consistori és inspeccionar els habitatges disponibles propietat dels grups bancaris i altres societats de capital. A les Franqueses s’estima que hi ha uns 280 d’habitatges a mans d’entitats financeres, d’un total de 7556 habitatges segons el cadastre del 2016.

D’acord amb les necessitats de mobilització d’habitatge, mitjançant un programa d’inspecció d’habitatges buits es constatarà que l’habitatge està desocupat permanentment, sense causa justificada, per un termini de més de dos anys. Un cop acreditat que l’habitatge està buit, l’Ajuntament requerirà al propietari l’adopció de mesures efectives per a la mobilització de l’habitatge. En cas que l’interessat no procedeixi al seu compliment, s’imposaran multes coercitives, fins a un màxim de tres, les quals poden arribar a ser de 18.000 euros.

Amb aquesta mesura l’Ajuntament dóna un pas més per fer front a la problemàtica de l’habitatge, que s’ha vist agreujada per la crisis econòmica amb la reducció continuada dels ingressos familiars. Aquesta situació ha portat a moltes famílies la impossibilitat de fer front a les quotes hipotecàries o del lloguer de la seva llar. Les Franqueses pretén ser un municipi on es vetlla i preserva la funció social de la propietat de l’habitatge en les situacions en què no s’acompleix.  

Arxivat a: Urbanisme i Activitats
Ordenança d'habitatges buits
Darrera actualització d’aquest contingut: 14/12/2018 a les 13:58h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)