Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Durant el novembre es decidirà el futur de la plaça de l’Esbarjo, a Bellavista

22/09/2017

Els ciutadans podran escollir entre les maquetes que han resultat de les sessions de disseny

El procés de decidir el futur de la plaça de l’Esbarjo de Bellavista va avançant i culminarà a principis de novembre amb la votació de les propostes finalistes. Durant el mes de setembre s’han dut a terme dues jornades de disseny al Centre Cultural de Bellavista on els veïns han elaborat cinc maquetes diferents.

A la primera jornada de treball, que s’ha fet dissabte 16 de setembre al matí, hi han participat 21 persones, que s’han dividit en tres grups. La segona sessió de disseny, que s’ha fet el dimarts 19 de setembre, ha comptat amb l’assistència al taller de 15 persones, que han elaborat dues maquetes. Per tant, els ciutadans podran escollir entre cinc opcions diferents

Durant les jornades de disseny cada grup de treball ha comptat amb un arquitecte, un dinamitzador i un tècnic municipal. Els participants han començat definint quins són els possibles usos de la plaça i, a partir d’aquí, han fet servir retallables per donar forma a l’espai, col·locant bancs, zones de joc o els elements que creuen convenients. Cada grup ha tingut un portaveu que s’ha encarregat d’explicar a la resta de participants quin model de plaça ha dissenyat.

A partir d’ara, els experts faran un informe de les 5 propostes i hi haurà una trobada amb les àrees d’Urbanisme i Obres i Serveis de l’Ajuntament de les Franqueses per estudiar la viabilitat de les propostes. Això vol dir si realment són viables les maquetes fetes pels ciutadans. Finalment, la Taula d’Entitats i els portaveus de cada grup triaran entre 2 o 3 de les propostes per tal de sotmetre-les a votació. Serà un procés en què es comptarà amb tota la ciutadania del municipi. En els propers dies informarem de les dates i els mecanismes de votació.

L’Ajuntament de les Franqueses aposta pels processos de participació per decidir el futur dels seus espais. Aquest procés en concret ja va començar amb una fase de diagnosi en què hi van participar un total de 286 persones. S’han fet enquestes i sessions de debat amb persones vinculades a entitats, comerços i equipaments. Les obres es durant a terme durant el 2018.

Per a més informació podeu trucar, escriure o visitar l’oficina de Pla de Barris de Bellavista Activa (Carrer de Rosselló, 39) / 938 616 221.

Arxivat a: Ajuntament, Pla de Barris
Tallers per definir la plaça de l'Esbarjo
Darrera actualització d’aquest contingut: 10/07/2020 a les 12:06h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)