Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

“Estem preparats perquè l’1 d’octubre la gent voti i opini, com sempre”

19/09/2017

Més de 30 alcaldes catalans s’han reunit avui a les Franqueses per celebrar la reunió del Comitè Executiu de l’Associació Catalana de Municipis

Aquest dimarts, l’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, ha sol·licitat a la Fiscalia Provincial de Barcelona que “en el termini  més breu possible procedeixi a deixar sense efecte la seva instrucció 1/2017 dirigida als Mossos d’Esquadra, complementant la instrucció 2/2017 del Fiscal Superior de Catalunya, i així ho comuniqui al cos dels Mossos d’Esquadra i a tots els ajuntaments del seu àmbit territorial que disposen d’un cos policial”.

L’alcalde ha signat el document abans de la reunió que el Comitè Executiu de l’Associació Catalana de  Municipis (ACM) ha celebrat avui a les Franqueses del Vallès amb l’assistència de més de 30 alcaldes de tot el territori català. “A les Franqueses no hem rebut cap citació encara. El que sí sé és que he signat el decret, que assumeixo la responsabilitat d’obrir els locals, que avui he fet un escrit a la Fiscalia, tal i com han fet altres ajuntaments, dient que la Policia Local no té les competències que la Fiscalia li vol donar. Per tant, estem preparats perquè l’1 d’octubre la gent voti i opini, com sempre”, ha dit l’alcalde.

El president de l’ACM, Miquel Buch, ha arribat a la reunió just després de rebre la seva citació per signar el decret en suport al referèndum. “No deixo de formar part de l’estratègia de pretendre fer por, d’intimidar per part de l’Estat Espanyol i tot els estaments que té, per exemple, el Ministeri Fiscal. Perquè la majora dels ajuntaments vam signar el decret abans que la llei estigués suspesa i això és un fet”, ha afirmat Buch. “Tota l’estona que un funcionari ha estat fent això, l’estona que la Policia Local triga a anar a buscar la citació i portar-me-la, l’estona que dedicaran a trametre la citació al fiscal de Mataró s’ho podrien estalviar. Algú haurà de donar explicacions per tota la malversació de fons públic perquè vam signar el document abans de la suspensió i perquè convocar un referèndum no és il·legal. El 2005 es va despenalitzar del Codi Penal”, ha afegit Buch.

En aquesta reunió d’avui, segons el president de l’ACM, Miquel Buch, s’han de marcar les estratègies de futur que passen per “fer costat els ajuntaments que han cedit els espais pel referèndum, respectar els que no ho han volgut fer i donar suport a les iniciatives cíviques, pacífiques i democràtiques que hi hagi fins a l’1 d’octubre”, ha explicat. 

Arxivat a: Ajuntament
Comitè Executiu ACM a les Franqueses
Comitè Executiu ACM a les Franqueses
Comitè Executiu ACM a les Franqueses
Darrera actualització d’aquest contingut: 28/03/2024 a les 11:28h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)