Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Aquest dissabte, torneig de petanca solidària a les Franqueses del Vallès

13/09/2017

La Coordinadora Petanca Solidària ha escollit aquest municipi per organitzar l’esdeveniment, que recollirà fons per la fundació Esport Solidari Internacional. L’Ajuntament ha anunciat que també farà un donatiu.

Aquest dissabte, dia 16 de setembre, de 9 a 15 hores, a les pistes municipals de petanca i el seu entorn, es durà a terme la 7a edició del Torneig de Petanca Solidària. I és que les Franqueses del Vallès ha estat el municipi escollit per acollir aquest esdeveniment que recollirà fons per la fundació Esport Solidari Internacional.

Segons ha explicat Jonathan Ferrari, president de la Coordinadora Petanca Solidària, en la presentació del torneig, hi participaran més de 60 equips. Cada equip farà una donació i els jugadors lluiran la samarreta vermella feta especialment per l’acte amb la col·laboració del Club Petanca Bellavista.

A banda del torneig de petanca, l’acte es complementarà amb actuacions, una tómbola, activitats infantils, i una cursa infantil per a nens i nenes de 5 a 12 anys. Per tant, es tracta d’un acte obert a tothom amb la finalitat d’aconseguir recursos per finançar el projecte “Educa menjant”, que té com a objectiu destinar recursos a un orfenat de Ghana que treballa amb 20 nens de 6 a 18 anys. El projecte pretén aconseguir aliment per aquests infants, però també facilitar que els joves puguin accedir als estudis. Josep Maldonado, president de l’Esport Solidari Internacional, ha explicat que la fundació neix per dur a terme projectes a l’Àfrica, però arrel de la crisi treballa a tot l’Estat Espanyol. Ara fa set anys que la Coordinadora Petanca Solidària organitza activitats per a fer donatius i, segons Maldonado, “aquesta proposta, que em va sorprendre, ha generat 7 anys de municipis que esperen ser seus del torneig”.

Des de l’Ajuntament de les Franqueses s’ha col·laborat a l’acte, però tant l’alcalde, Francesc Colomé, com el regidor d’Esports, Juan Antonio Corchado, han pres el compromís de fer un donatiu per col·laborar en aquesta iniciativa. “Des de l’Ajuntament farem un donatiu. Creiem que potenciar els valors esportius i solidaris és el millor”, ha dit Colomé. “És una vergonya que al segle XXI hi hagi nens que es morin de gana i set. Alguna cosa estem fent malament”, ha afegit l’alcalde.

El torneig es farà en col·laboració del Club de Petanca Bellavista. Segons el seu president, José Gallardo, “és un orgull poder participar a la competició solidària. Era un repte que teníem”.

A l’acte han confirmat assistència el secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Martí Figueras; el diputat delegat d’Esports de la Diputació de Barcelona, Josep Salom; el coordinador de l’Àrea d’Esports de la Diputació de Barcelona, Daniel Laga; i el jugador de futbol Steve Archibald. 

Arxivat a: Ajuntament, Esports
Torneig de Petanca Solidària
Torneig de Petanca Solidària
Torneig de Petanca Solidària
Torneig de Petanca Solidària
Torneig de Petanca Solidària
Darrera actualització d’aquest contingut: 17/07/2018 a les 13:50h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)