Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Tots els grups municipals porten a ple una moció per demanar millores en els subministraments de serveis bàsics

21/07/2017

Demanen una actualització de les instal·lacions especialment de les zones rurals de Llerona, Corró d’Amunt i Marata

Tots els grups municipals de les Franqueses del Vallès han acordat porta a ple, el proper dijous 27 de juliol, una moció per demanar millores en els subministraments de serveis bàsics, especialment a les zones rurals de Llerona, Corró d’Amunt i Marata. La moció detalla que s’ha observat una manca d’actualització de les instal·lacions i recorda que tant la Generalitat de Catalunya com el Ministerio de Energia, Turismo y Agenda Digital obliga a les empreses subministradores a fer revisions triennals i seguiments tots els anys.

Després de rebre queixes dels veïns de Corró d’Amunt, Llerona i Marata, els grups municipals han consensuat la moció per mostrar el compromís de l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès d’oferir el seu suport institucional, tècnic i jurídic a les associacions veïnals, empresarials, comercials i Consells de Poble del municipi en cas d’incompliment total i parcial per part de les companyies en les seves obligacions i compromisos.  Els acords també preveuen demanar al Govern espanyol i al Govern de la Generalitat que facin complir les normatives de control i manteniment de les instal·lacions d’electricitat, gas i telefonia. Els acords també inclouen sol·licitar a les companyies que notifiquin a l’Ajuntament els treballs de control i manteniment de les seves xarxes, així com les actuacions fetes des de l’1 de gener de 2015, per garantir un servei de qualitat.

La moció també inclou un acord en què els serveis municipals es comprometen a estudiar totes les opcions de control del correcte funcionament de les instal·lacions, així com revisar si compleixen les normatives vigents respecte la seguretat laboral, manteniment, prevenció d’incendis..., ja sigui de forma directa o exigint el compliment de l’administració pública com a responsable. A més, un dels acords especifica que en cas d’incompliments que puguin ser objecte de sanció, segons legislació, per part de les companyies, es procedeixi a sanciona o exigir a l’administració competent l’actuació corresponent.

Talls a Corró d’Amunt

Al llarg d’aquest mes, des de l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès, hem tingut constància de dos talls en el subministrament elèctric a Corró d’Amunt. El primer el dia 10 de juliol, que va consistir en un tall programat per la companyia per dur a terme unes feines de reparació. El tall va tenir una durada d’unes tres hores i la companyia va habilitar un generador per donar servei a la zona esportiva.

L’altre tall ha passat aquest mateix dimecres al vespre. Segons ens ha comunicat la companyia elèctrica, es va fondre un fusible i les feines de reparació van tenir una durada de poc més d’una hora. 

Arxivat a: Ajuntament, Obres i Serveis
Darrera actualització d’aquest contingut: 28/03/2024 a les 11:28h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)