Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

El Servei de Suport, Assessorament i Mediació s’obre a tot el municipi

07/06/2017

Està dirigit a la resolució de conflictes a les comunitats de veïns i en temes de veïnatge

Viure en comunitat vol dir compartir espais i algunes vegades sorgeixen conflictes. Per a resoldre aquestes situacions l’any 2014 es va posar en marxa el Servei de Suport, Assessorament i Mediació a les comunitats de veïns i en temes de veïnatges. El projecte va començar com a prova pilot a Bellavista, que és on s’apleguen més comunitats de veïns, però les peticions a altres zones han motivat l’obertura del servei per a tots els pobles que formen part del municipi. Una iniciativa que s’ha pogut dur a terme també per la col·laboració de la Diputació de Barcelona mitjançant un conveni de suport al servei.

A partir d’ara es pot beneficiar del Servei de Mediació, Assessorament i Mediació qualsevol persona que visqui a les Franqueses del Vallès. Els temes a tractar són els relacionats amb la convivència com ara impagaments, sorolls o desavinences. Els objectius d’aquest projecte són els següents:

  • Afavorir l’autonomia del veïnatge en la gestió i els temes d’organització comunitària.
  • Fomentar la coresponsabilitat  i la participació veïnal en la gestió comunitària.
  • Potenciar la comunicació i el consens entre els veïns a l’hora de prendre els acords en els diversos temes organitzatius i de gestió dels espais comuns.
  • Establir una estratègia coordinada d’intervenció amb els diferents serveis municipals, en aquelles comunitats que presenten greus problemàtiques.
  • Prevenir, formar i capacitar els presidents i veïns de comunitats sobre la Llei de Propietat Horitzontal i les ordenances municipals.

Es tracta d’un servei públic i gratuït. L’atenció als usuaris es concentra a dos punts de les Franqueses: a Bellavista Activa (carrer del Rosselló, 39) dilluns, dimarts, dijous i divendres, de 9 a 13 h, i dijous, de 16 a 18 h; i a l’Ajuntament (Carretera de Ribes, 2) dimarts, de 16 a 18 h, i dimecres, 9 a 13 h. 

Arxivat a: Ajuntament, Pla de Barris
Servei de Suport, Assessorament i Mediació
Darrera actualització d’aquest contingut: 28/03/2024 a les 08:28h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)