Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Acords de ple del mes de maig

25/05/2017

Relació d’acords i mocions de la sessió plenària celebrada el 25 de maig, a les Franqueses del Vallès

1.-Aprovació de l'acta de la sessió anterior.

2.-Donar compte de l'informe d'intervenció de seguiment del pla d'ajust corresponent al primer trimestre de 2017.

3.-Donar compte de l'estat d'execució del pressupost de l'ajuntament, patronats municipals i empresa municipal a 31 de març de 2017 en compliment de l'ordre HAP/2105/2012, d'1 d'octubre, de subministrament d'informació trimestral previst a la Llei orgànica 2/2012, de 27 d'abril, d'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera.

4.-Donar compte de l'informe sobre el període mitjà de pagament corresponent al primer trimestre de 2017 de l'ajuntament, patronats municipals i empresa municipal Les Franqueses Entorn Verd, en els termes establerts pel Reial Decret 635/2014, de 25 de juliol.

5.-Donar compte de l'informe d'intervenció sobre el compliment de la Llei de lluita contra la morositat corresponent al primer trimestre de 2017 de l'ajuntament i patronats municipals.

6.-Proposta de declaració de no creació d'un registre propi de grups d'interès i adhesió automàtica al registre de grups d'interès de Catalunya.

ACORDS

Primer.-Declarar la voluntat d’aquest consistori a no crear un registre propi de grups d’interès i, en conseqüència, procedir a l’adhesió automàtica de l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès al registre de grups d’interès de Catalunya implantat pel Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

Segon.-Publicar aquest acord al web municipal www.lesfranqueses.cat a efectes de facilitar la seva consulta per part de la ciutadania.

Tercer.-Notificar aquest acord als interessats/des.

A FAVOR: PDeCAT-Demòcrates, PSC, PP, CpF

ABSTENCIÓ: ILFC-E, ERC-AM

7.-Proposta de resolució dels recursos de reposició interposats contra l'acord del Ple de 26 de gener de 2017, en virtut del qual s'aprovà la pròrroga i segona addenda del contracte formalitzat amb Sorea, Sociedad Regional de Abastecimiento de Aguas, SA, per a la gestió i explotació del servei municipal d'abastament domiciliari d'aigua potable a les Franqueses del Vallès.

A FAVOR: PDeCAT-Demòcrates, PSC, PP

EN CONTRA: ILFC-E, ERC-AM

ABSTENCIÓ: CpF

8.-Propost d’aprovació inicial del projecte de Reglament Orgànic Municipal de les Franqueses del Vallès.

ACORDS

Primer.-Aprovar inicialment el projecte de Reglament Orgànic Municipal de les Franqueses del Vallès.

Segon.-Sotmetre l’expedient a informació pública per un termini de trenta dies hàbils a comptar des de l’endemà de la darrera publicació, mitjançant anunci publicar en el Butlletó Oficial de la Província, en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, en un dels mitjans de comunicació escrita diària i en el taulell d’anuncis de la Corporació perquè l’expedient pugui ser examinat i formular les reclamacions i suggeriments que s’estimin pertinents. De no presentar-se reclamacions o suggeriments en l’esmentat termini es considera aprovar definitivament sense necessitat d’acord exprés pel Ple.

Tercer.-Advertir que, al tractar-se d’un acte administratiu de tràmit no qualificat, no procedeix la interposició de cap recurs.

Quart.-Facultar l’alcalde per a subscriure i firmar tota classe de documents relacionats amb aquest assumpte.

A FAVOR: PDeCAT-Demòcrates, PSC, PP

EN CONTRA: ILFC-E, ERC-AM, CpF

9.-Moció que presenta el grup municipal Esquerra Republicana de Catalunya referent a la repressió contra les persones LGTBI (Lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals) a Txetxènia.

ACORDS

Primer.- Manifestar el compromís de l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès amb la defensa de la diversitat i els drets de les persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals, així com el compromís d’aquest consistori amb la llibertat i els drets humans arreu del món. En aquest sentit denunciem i condemnem la persecució i el genocidi que està patint la comunitat LGTBJ de Txetxènia per part de les autoritat i forces de seguretat de la zona.

Segon.-Instar al govern espanyol a fer les gestions necessàries per tal de sol·licitar als governs rus i txetxè una investigació sobre aquests fets, la condemna de les seves declaracions homòfobes realitzades per membres del govern txetxè i l’alliberament immediat de totes les persones LGTBI que puguin estar detingudes. D’altre banda, instem al Ministeri d’Afers Exteriors i Cooperació a facilitar asil de persones de la regió que estiguin sent perseguides a causa de la seva orientació sexual.

Tercer.-Instar a les institucions europees i d’altres organismes internacionals a mantenir la pressió sobre el govern rus per tal d’esclarir els fets, i en cas contrari estudiar la imposició de sancions sobre aquest estat.

Quart.- Fer arribar aquesta declaració al Govern de la Generalitat, el Govern espanyol i als diferents grup polítics del Parlament Europeu i posar-la en coneixement dels veïns/es del nostre municipi i del Bisbat de Solsona.

APROVAT PER UNANIMITAT

10.-Moció que presenta el grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya perquè a les licitacions municipals es respectin per a tots els treballadors/es les condicions del conveni del sector de l’activitat realitzada.

ACORDS

Primer.-Prendre les mesures escaients, com ara clàusules socials incorporades als plecs de condicions que reconeguin el conveni sectorial de referència i els acords de millores laborals segons l’activitat del treballador i/o treballadora  per evitar la utilització directa o indirecta de les empreses multiserveis a l’administració pública de tal manera que sempre es respecti el conveni sectorial per a qualsevol treballadora o treballador que efectuï el servei atorgat.

Segon.-Fer públic el compromís d’aquesta moció a la ciutadania dels municipis de la comarcal

Tercer.-Instar al Govern de la Generalitat a incrementar substancialment el nombre d’inspectors de Treball a crear un òrgan d’actuació específic que persegueixi el que és un frau encobert a la seguretat social o bé, per defecte, que aquesta actuï d’ofici.

Quart.-Convocar una mesa de negociació per crear un pacte entre sindicats, patronal i administració que estableixi els criteris per regular les subcontractacions i eradicar del territori pràctiques que precaritzen el mercat laboral.

Cinquè.-Instar al Ple del Congrés dels Diputats a la derogació immediata de la reforma laboral, origen d’una exclusió social sense precedents.

Sisè.-Enviar còpia d’aquesta resolució al president del Congrés dels Diputats, al president de la Generalitat de Catalunya, a la ministra d’Empleo i a la Consellera de Treball.

Setè.-Notificar l’acord plenari a la UGT del Vallès Oriental.

APROVAT PER UNANIMITAT

11.-Moció que presenta el grup municipal Imaginem Les Franqueses en Comú-Entesa referent a la taxa per l'ús privatiu o aprofitament especial del domini públic local de les instal·lacions de transport d'energia elèctrica, gas, aigua i hidrocarburs a les Franqueses del Vallès.

ACORDS

Primer.-Dura  terme els tràmits necessaris per aprovar l’ordenança fiscal relativa a l'ús privatiu o aprofitament del domini  públic  fet per aquelle5. empreses que, sense prestar directament serveis de  subministraments   basics al municipi,  compten  amb  instal·lacions  de  transport d'energia elèctrica, gas, aigua o hidrocarburs que transcorren pel terme municipal, aplicant com a base imposable  el valor de la utilitat derivada de l'aprofitament especial o l'ús privatiu  del domini públic local, calculat aquest valor a partir deis valors cadastrals amb construcció.

Segon.-Dura  terme  els tràmit  necessaris per aprovar l'ordenança fiscal relativa a l'ús privatiu o aprofitament especial del domini públic fet per aquelles empreses explotadores de serveis de subministraments quan presten serveis que resulten d'interès general o afecten a la generalitat o una part del municipi, exigint una quota de 1'1,5 per cent sobre els ingressos bruts procedents de la facturació que obtingui !'empresa al municipi.

Tercer.-Destinar els majors ingressos obtinguts  per l'aplicació d'aquestes taxes a implementar polítiques per combatre situacions de pobresa energetica en particular i d'emergència social, en general.

Quart.-Exigir al govern de I'Estat espanyol que, en cap cas, permeti  el trasllat  de la taxa a un increment  del cost suportat  que paguen els usuaris per serveis essencials com el gas, aigua o electricitat.

Cinquè.-Comunicar aquest acord al Govern espanyol, a la Generalitat de Catalunya, a 1'Associació Catalana de Municipis i a la Federació de Municipis de Catalunya.

APROVAT PER UNANIMITAT

12.-Moció que presenta el grup municipal Imaginem Les Franqueses en Comú-Entesa de recolzament a les demandes de la Llei d'habitatge de la Plataforma d'Afectats per l'Habitatge (PAH) per fer front a l'emergència habitacional.

ACORDS

Primer.-Defensar públicament la Llei d'Habitatge de la PAH ambles seves corresponents demandes per  fer front a !'emergencia habitacional:

La Llei d'Habitatge de la PAH preveu les següents S demandes:

1)  Dació en pagament retroactiva.

Mecanisme de segona oportunitat per a concedir la dació en pagament i la condona ció del deute.

lnembargabilitat  de l'habitatge habitual deis avaladors.

Eliminació de les clausules abusives i compensació economica de les mateixes.

2)  Lloguer assequible.

Reforma de la LAU perdonar seguretat i estabilitat.

Ampliació a un  mínim  de S  anys i/o  fórmules  en les que el contracte tan sois es pugui rescindir en casos concrets d'urgencia.

Establir un marc de regulació deis preus, per als col·lectius de maxima vulnerabilitat, que presentin conformitat amb les pautes exposades a la Llei 24/201S.

3)  Stop desnonaments

Moratòria sobre desnonaments de primer i únic habitatge. Obligació de bans i grans tenidors d'habitatge d'oferir el lloguer social   a les    famílies           afectades        abans  d'executar       un desnonament.

Ajuts per pagar ellloguer  quan el propietari és un petit tenidor. Obligatorietat      per     a    1'Administració     Pública    d'oferir reallotjaments fins i tot davant de casos d'ocupació.

Assegurar      el   Dret   d'Arrelament    en   els   reallotjaments, prioritzant  el mantenir el propi habitatge o oferint-lis  un altre en el mateix municipi i barrí.

4)  Habitatge social:

Mobilització d'habitatge buit mitjan ant la cessió obligatoria. Incrementar el pare públic d'habitatge.

Lloguers socials que rnai poden superar (afegint-hi la despesa de subministraments) el 30% deis ingressos de la unitat familiar.

S)  Subministraments garantits:

Principi de precaució: garantía de no tallar els subministraments basics d'aigua, llum i gas sense abans tenir informació sobre la situació deis afectats.

Tarifa social: pagament en funció de la capacitat adquisitiva.

No assumir els deutes amb  recursos públics, obligant  a les subministradores a que assumeixin el cost de les famílies que no puguin pagar.

Segon.-Exigir al Govern de  l'estat  i a tots  els grups  parlamentaris  de Congrés la introducció ilegislació de les propostes recollides en la Llei d'Habitatge de la PAH.

Tercer.-Recalzar i  facilitat  qualsevol recurs necessari per  a la legislació i posterior aplicació de la Llei d'Habitatge de la PAH.

Quart.-Traslladar els presents acords al Govern de la Generalitat, al Govern de l'estat, als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya i del Congrés de Diputats i a la PAH.

Cinquè.-Informar deis presents acords als mitjans de comunicació municipals.

APROVAT PER UNANIMITAT

13.-Moció que presenta el grup municipal Imaginem Les Franqueses en Comú-Entesa per a la millora de l'assignació de places en els centres educatius d'infantil i primària.

ACORDS

Primer.-Instar al govern municipal  a la convocatòria, abans de finalitzar el curs escolar, d'un   Consell  Escolar  Municipal  Extraordinari   per  debatre   i  buscar  solucions  als problemes  reiterats  de les preinscripcions  anuals del nostre  municipi  en els darrers anys.

Segon.-Instar a l'equip de govern a que es reuneixi amb les famílies afectades per tal d'obtenir possibles solucions.

Tercer.-Fer  públic   als  mitjans   de  comunicació   i perfils   digitals  de  l'ajuntament l'aprovació  de la present  moció  i el  resultat  de la votació  de la mateixa,  així com comunicar-la específicament  a la comunitat educativa, AMPES, inspecció educativa, direccions  deis· centres  escolars públics  i a tots  els membres  integrants  del Consell Escolar Municipal.

APROVAT PER UNANIMITAT

Arxivat a: Ajuntament
Ple maig 2017
Darrera actualització d’aquest contingut: 15/04/2024 a les 14:40h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)