Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Les bones pràctiques de l’Espai familiar

02/05/2017

Un dels projectes socials més singulars de les Franqueses és l’Espai familiar. Suport a pares i mares, un servei ubicat a Bellavista que treballa per la integració, participació i prevenció de la comunitat.

Un dels projectes socials més singulars de les Franqueses és l’Espai familiar. Suport a pares i mares, un servei ubicat a Bellavista que treballa per la integració, participació i prevenció de la comunitat. Està orientat a millorar les eines familiars de manera dinàmica i flexible segons les necessitats específiques de les dones, els infants i les famílies en general. Precisament, durant l’any 2016, el projecte Espai Familiar. Suport a pares i mares s’ha inclòs al Banc de Bones Pràctiques del Govern Local de la Federació de Municipis de Catalunya i de la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals. Van valorar el projecte com una experiència innovadora i de qualitat en la temàtica de la infància.

Un dels objectius del projecte és potenciar l’exercici de bones pràctiques relacionals entre els membres de la família. Per això, funciona com un servei de suport i acompanyament en el propi entorn familiar amb la finalitat de millorar i facilitar l'organització familiar entre els seus membres i d'assegurar-ne una bona atenció afectiva, educativa i adequada a les necessitats dels fills/es.

L’Espai Familiar té capacitat per a 12 famílies que, aproximadament al llarg de dos anys, treballen tots els aspectes necessaris amb una educadora. Es treballa de forma grupal, tant amb els infants (que es divideixen en dos grups segons l’edat), com també amb les mares i pares que, un cop per setmana, es reuneixen i treballen les pors i les preocupacions amb l’educadora que guia les sessions. També es realitzen activitats familiars trimestrals en què hi participen tant els infants com els pares.

Cada grup rep un tractament diferent i tracta els temes que l’afecten segons l’edat. En el cas del grup de mares, també es fomenta la igualtat d’oportunitats i es promouen les accions de canvi i millora per afavorir els processos d’apoderament de cadascuna d’elles.

L’àrea del Pla de Barris assumeix el cost del servei i l’impulsa en col·laboració amb l’àrea de Polítiques Socials, que és qui deriva les famílies necessitades, que han patit situacions extremes a nivell relacional o que no disposen d’una xarxa familiar cap a l’Espai Familiar. Les instal·lacions són al carrer Cardedeu, núm. 2-4.

Arxivat a: Pla de Barris, Polítiques Socials
Espai familiar
Darrera actualització d’aquest contingut: 07/08/2020 a les 09:39h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)