Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Un nou informe afirma que el sistema foto vermell no ha d’estar sotmès a control metrològic

27/04/2017

Les tres últimes sentències són favorables a l’Ajuntament i dues condemnen a pagar costes processals als demandants

El Centro Español de Metrologia (CEM) ha emès un nou informe en què assegura que el sistema foto vermell instal·lat a les Franqueses del Vallès no ha d’estar sotmès a control metrològic. Aquest informe, amb data del 20 d’abril, diu textualment “Las espiras magnéticas que describe en su documento, no utilizan la velocidad, que supuestamente pudieran medir, para los fines que se establecen en el articulo 8 antes citado, ni registran ni conservan los resultados de las medidas efectuades, ni son utilizados para la formulación de denuncias, pues solo se limitan a enviar una orden al semáforo para que cambie su estado ante la presencia de un vehiculo que detecta. Es decir, no hay una razón que justifique la necesidad de su control metrológico, ya que su finalidad es indicar al semáforo la presencia de un vehiculo”  I conclou: “Por todo ello, consideramos que las espiras magnéticas que se utilicen para el control de los semáforos en los supuestos descritos en su documento, no son susceptibles de someterlos al control metrológico del Estado”.

Al llarg d’aquesta setmana, els jutjats contenciosos administratius 7, 12 i 13 han desestimat tres recursos, un referent al sistema foto vermell instal·lat a la rotonda de Can Mònic i dos al carrer Catalunya (Llerona). En dos casos, els jutges condemnen als demandants a pagar les costes processals (300 i 100 euros), és a dir a fer-se càrrec de les despeses del judici. En aquests moments, hi ha un total de 15 sentències a favor de l’Ajuntament de les Franqueses (3 amb condemna de costes per als infractors) i només 4 sentències en contra dels jutjats 4 i 5. Dues d’aquestes sentències contràries es basa en la mala visibilitat de la matrícula a les imatges i les altres dues fan referència al funcionament del sistema del foto vermell del carrer Catalunya. Aquest és l’únic foto vermell de les Franqueses que està vinculat a espires.

L’Ajuntament considera que no s’ha fet una correcta valoració de les proves aportades pels serveis jurídics del consistori, entre les quals ja hi havia un informe del CEM que avalava el bon ús del sistema del carrer Catalunya. Després d’aquests fets, el consistori ha demanat un nou informe que, una vegada més, assegura que en aquest cas el foto vermell no ha d’estar sotmès a control metrològic perquè les infraccions multades consisteixen saltar-se el semàfor en vermell, no en un excés de velocitat.

Fent un resum de l’estat del procés, cal destacar que hi ha 15 sentències (2 que desestimen el recurs perquè feia referència a casos com d’altres que s’havien jutjat abans) de 7 jutjats diferents que avalen el bon funcionament del sistema. A més, hi ha altres dades favorables a l’Ajuntament: 16 infractors han decidit desistir i retirar el recurs; hi ha un decret per inadmissió; un decret per caducitat; i una inadmissió per extemporani.

Amb tot, l’Ajuntament de les Franqueses aportaran en els propers judicis el nou informe del CEM per tal de demostrar que el funcionament és correcte i espera que d’aquesta manera no hi hagi més sentències contradictòries.

Arxivat a: Ajuntament, Seguretat Ciutadana
Una nova sentència desestima un recurs referent al sistema de foto vermell de les Franqueses
Darrera actualització d’aquest contingut: 23/04/2024 a les 14:32h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)