Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Roses, llibres i música al Sant Jordi de les Franqueses

04/04/2017

Les Franqueses organitza diversos actes per celebrar una de les dates més lluïdes de l’any, Sant Jordi. Les activitats principals seran diumenge 23 d’abril, a la plaça de l’Espolsada.

A banda de les roses i els llibres, la música i les sardanes tornaran a ser protagonistes de la diada de Sant Jordi a les Franqueses. El Patronat Municipal de Cultura, Educació, Infància i Joventut prepara una jornada festiva per al diumenge 23 d’abril a la plaça de l’Espolsada.

Els actes que destaquen són els següents: a les 11 h hi haurà l’entrega de premis del 27è Concurs Literari de Sant Jordi que organitza el Servei de Biblioteca Municipal, i en acabat, a les 11.45 h, hi haurà concert amb el grup Albercocks. Ja a la tarda, la diada seguirà amb un taller d’iniciació exprés a la sardana, conduït per Sardanistes Franquesins. A partir de les 17 h, autors locals i comarcals es reuniran a la parada de la Biblioteca Municipal per signar llibres i rebre tots els lectors i lectores que s’hi vulguin acostar. Entre ells hi haurà Josep Maria Boixareu, que treu el llibre Llerona, un paradís natural, publicat dins la Col·lecció Les Franqueses. I per últim, es convidarà a ballar sardanes amb la Cobla Santiga.

Durant tot el dia (de 9.30 a 19 h), la plaça acollirà tallers infantils, jocs i parades de roses i llibres. A les 10 h s’iniciaran varis tallers: Elena Frauca conduïrà un taller per il·lustrar el conte de Sant Jordi (prèvia inscripció a la Biblioteca o a la Sala de lectura); l’Espai Nadó-Espai Infant muntarà el taller ‘Fem un drac’ i ‘Panera de tresors’; i també hi haurà taller de maquillatge del Centre Municipal de Joves i taller de cuina de piruletes. A les 11 h, la Residència Palau oferirà als infants un taller de roses de plastilina, i a les 11.35 h, Espases Anònimes presentarà el petit xou ‘Hola, és aquí lo del drac?’.

Altres actes amb motiu de Sant Jordi

Tot i que el dia 23 es farà festa grossa a Corró d’Avall, les Franqueses celebrarà Sant Jordi de diverses maneres i a llocs i dies diferents gràcies a l’organització de diverses entitats. També se'n faran els següents actes habituals:

  • A Marata, diumenge 16 d'abril hi haurà audició i ballada de sardanes amb la cobla Premià, i parada de llibres. Organitza el Centre Cultural de Marata.
  • A Corró d'Amunt, dilluns 17 d'abril es farà cercavila Atrapa el drac, sardanes amb els Sardanistes Franquesins i xocolatada. Tot plegat serà a partir de les 17 h a les Antigues Escoles del poble (prèviament, aquell mateix dia, l’Associació de Veïns Sant Mamet de Corró d’Amunt també haurà celebrat Caramelles).
  • L'Escola Municipal de Música Claudi Arimany prepara el Concert de Sant Jordi ‘Música i poesia’ pel 21 d'abril a les 18.30 h.

A més a més, l'Espai Zero ha engegat un concurs a les xarxes socials que vol animar els joves a escriure una frase sobre Sant Jordi, compartir-la a les xarxes socials etiquetant l’Espai Zero i posant el coixinet #santjordiEZ2017. Podeu participar-hi fins al 21 d'abril, data en què s’entregaran els premis als guanyadors.

Arxivat a: Cultura
Sant Jordi 2017 a les Franqueses
Cartell Sant Jordi 2017 a les Franqueses
Darrera actualització d’aquest contingut: 25/05/2018 a les 14:24h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)