Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

La Generalitat ha atorgat una pròrroga de dos anys al Pla de Barris

21/03/2017

El departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat, ha confirmat que pagarà el deute generat del 2015 i 2016, el 31 de desembre de 2017. També ha avançat que realitzarà el pagament del deute generat posterior al 2016 a un any de la data d’aprovació de la facturació.

L’Ajuntament va sol·licitar, a la Generalitat, una pròrroga per quatre anys més del Pla de Barris de Bellavista, concedit l’any 2010 per un import de 8,8 milions d’euros dels quals s’ha executat el 30,40%, uns 2,7 milions, del projecte d’intervenció integral per a la millora física, econòmica i social al barri de Bellavista. La Generalitat va comunicar però, a principis del mes de març, que atorga la pròrroga fins al 31 de desembre de 2018.

L’Ajuntament seguirà treballant fins a la data de finalització en accions del Pla d’Intervenció Integral (PII) i accions complementàries com el foment de l’ocupació i la inserció laboral a través dels plans d’ocupació del SOC. Fins a l’actualitat, l’Ajuntament ha contractat 133 plans d’ocupació i ha rebut una subvenció de 1.105.398,70 €. 

El consistori vol impulsar per aquest 2017, l’execució de tres obres incloses en les actuacions de millora urbanística i d’equipaments del PII: la reurbanització del carrer Rosselló per la transformació del carrer en un vial de plataforma única i en l’obertura i integració al barri del pati situat davant l’edifici que acull les oficines municipals i la seu de la Fundació Apadis i el Centre de Formació d’Adults, formant una plaça;  la construcció dels vestidors i altres instal·lacions del camp de futbol 7 del carrer d’Astúries i la construcció d’un centre de dia per a gent gran on el consistori es planteja el concert de places per part de la Generalitat i treballa per buscar l’acord amb un inversor privat que en financi la construcció a canvi d’assumir-ne la gestió posterior. Aquesta darrera obra no havia estat prevista inicialment quan es va demanar el Pla de Barris al 2010 però que fruit de l’evolució de les necessitats de Bellavista, l’Ajuntament considera adient incloure-ho. 

La creació d’un quart punt de connexió entre Bellavista i els nuclis de Granollers i Corró d’Avall, és una de les línies de treball de l’Ajuntament que pretén fer un nou pas inferior sota les vies del tren per a vianants i ciclistes que faciliti l’accés a la zona esportiva i als diferents equipaments. 

El Pla de Barris de Bellavista és un projecte creat per a millorar la qualitat de vida de les persones, fomentar l’ús de l’espai públic i prevenir l’exclusió social i la fractura social entre els diversos col·lectius. A més, Pla de Barris treballa per a trencar l’aïllament físic de Bellavista respecte als altres nuclis urbans de les Franqueses.

 

El Ple aprova inicialment la nova ordenança municipal 

Durant el Ple Municipal de febrer, es va aprovar per unanimitat, l’Ordenança Municipal Reguladora de la concessió d’ajuts per a la rehabilitació dels elements comuns dels edificis inclosos dins de l’àmbit delimitat pel Pla de Barris de Bellavista. La nova ordenança afegeix que hi puguin optar, a més dels edificis de planta baixa més tres plantes, els edificis de mínim planta baixa més dues plantes situats al barri de Bellavista de les Franqueses del Vallès.

Arxivat a: Pla de Barris
Pla d'Intervenció Integral de Pla de Barris
Darrera actualització d’aquest contingut: 07/08/2020 a les 09:39h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)