Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Els Xics inicien temporada castellera a les Franqueses amb voluntat de tornar cada any

13/03/2017

L’Ajuntament de les Franqueses i el Xics de Granollers treballen per celebrar una diada castellera cada any al municipi. S’han estrenat aquest diumenge amb els Castellers de Cornellà i els Marrecs de Salt mentre també s’ha fet la 4a Trobada de puntaires.

Molt bones sensacions en l’inici de temporada que els Xics de Granollers han celebrat a les Franqueses aquest diumenge. La colla vallesana s’ha exhibit en companyia dels Castellers de Cornellà i els Marrecs de Salt a la plaça de l’Ajuntament. Tant els Xics com l’Ajuntament de les Franqueses han anunciat que treballaran per poder repetir jornades festives com aquesta cada any en aquest municipi. Així ho ha expressat l’alcalde Francesc Colomé (CiU) des del balcó de l’Ajuntament, des d’on també ha afirmat que "els nostres castellers són els Xics de Granollers”.

Durant la jornada també s’han estrenat troncs i pinyes. Un dels moments més destacats ha estat la pujada de l’enxaneta al balcó. Els castells de cada colla han estat els següents:

  • Xics de Granollers: 2 pilars de 4 de dol, 3/7, 5/7, 4/7, 1/5, pilar de 4 al balcó.
  • Castellers de Cornellà: pilar de 4 de dol, 5/6, 4/7, 4/6 amb agulla, 2 pilars de 4.
  • Marrecs de Salt: 3 pilars de 4 de dol, 5/7, 4/7 amb agulla, 4/7, 1/5.

Durant tota la jornada la plaça ha acollit les tres colles i diverses persones que van gaudir de la diada. També hi van ser presents gairebé tots els membres de l’equip de govern: Rosa Pruna (CiU), Juan Antonio Corchado (PSC), Marina Ginestí (CiU), José Antonio Aguilera (PSC), Ferran Jiménez (CiU) i Jordi Ganduxé (CiU).

La 4a Trobada de puntaires
Des de les 10 del matí, puntaires d’arreu de Catalunya s’han instal·lat en un dels extrems de la plaça de l’Ajuntament per participar a la 4a Trobada de puntaries que organtiza l’àrea de Gent Gran de l’Ajuntament. La Trobada té l’objectiu de contribuir a mantenir una de les tradicions artesanes més arrelades al país i donar a conèixer a les noves generacions l’ofici de puntaire tot oferint la possibilitat d’observar com les puntaires fan anar els boixets per crear les puntes de coixí.

En aquesta 4a Trobada, a  banda de puntaires franquesines veïnes de Bellavista i Corró d’Avall, hi han participat també puntaires vingudes de  l’Ametlla del Vallès, la Garriga, la Torreta, Granollers, Palou, Sant Pere de Vilamajor, Caldes de Malavella, Canovelles, Cardedeu, l’Hospitalet de Llobregat, Sabadell, Sant Hipòlit de Voltregà, Vic, Parets del Vallès, Caldes de Montbui, Argentona i Sant Boi de Llobregat. Entre totes elles han estat un total de 165 artesanes del boixet.

Podeu veure totes les fotografies de la jornada en aquest enllaç.

Arxivat a: Cultura, Gent Gran
Els pilars van iniciar la diada.
La 4a Trobada de puntaires de les Franqueses.
La regidora Rosa M. Pruna obsequiant les puntaires.
La pinya d'un dels castells davant l'ajuntament.
La plaça de l'Ajuntament en la jornada.
Vista general de la diada castellera a les Franqueses.
L'enxaneta pujant al balcó.
Darrera actualització d’aquest contingut: 07/04/2020 a les 09:33h
Plan Avanza 2

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)