Mida del text Augmentar la mida del text Mida del text normal Reduir la mida del text | Sense estils | Versió mòbils | Mapa Web
ES | EN | FR

Especialistes en educació i esport reunits en una jornada a les Franqueses

23/01/2017

La Biblioteca Municipal de les Franqueses anuncia que estrena una secció dedicada a l’esport saludable. L’ex waterpolista olímpic i coach Pedro García Aguado, entre altres, participa a la xerrada per inaugurar aquesta novetat.

El passat 19 de gener es va celebrar per primera vegada la jornada Esport Saludable: educació i valors, organitzada pel Patronat Municipal de Cultura, Educació, Infància i Joventut, amb el Patronat Municipal d’Esports. L’acte va reunir personalitats vinculades al món esportiu perquè s’expliquessin i debatessin sobre la importància de la pràctica de l’esport com a eina per a l’educació i com a promotora de valors cívics i de bona convivència, més enllà de la mera competició. Així mateix, ha servit per anunciar un nou fons de la Biblioteca Municipal especialitzat i dedicat a l’esport saludable.

En presència del regidor d'Esports, J. A. Corchado (PSC), i del regidor d'Educació, J. A. Aguilera (PSC), el gerent del PMCEIJ va iniciar l’acte amb unes paraules de benvinguda i va donar pas a les intervencions de la regidora de Cultura, Marina Ginestí (CiU) i del president de La Mitja, Antoni Cornellas. A continuació va iniciar-se la taula de debat en què hi eren convidats experts en aquest àmbit: Pedro García Aguado, ex waterpolista olímpic i coach; Pep Marí, psicòleg aplicat al rendiment; Jordi Orta, director de l’Institut Lauro; Pedro Garcia Ramírez, professor d’Educació Física i ex jugador professional d’handbol; i Arturo Acevedo i Zouhair Zammouri, vicepresident i president de l'Associació Superacció, respectivament, una associació sense ànim de lucre que busca la inserció de joves amb risc d’exclusió social a través del triatló. Cadascun d’ells va intervenir aportant els seus coneixements i apunts sobre el tema, moderats pel gerent del PME, Pep Campaña. Les riques aportacions dels especialistes es van complementar amb preguntes per part del públic.

En l’última part de l’acte, Edu Barceló i Quim Magan van presentar el projecte Werunproject, recull 41 històries de corredors de marató. Es tracta d’un llibre que es pot comprar per internet i que destaca que tots som iguals quan correm, que no hi compten les diferències culturals, socials i/o econòmiques. Els beneficis d’aquesta obra aniran precisament destinats a Superacció. En acabar van entregar el llibre del projecte a l’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé (CiU), un llibre que Colomé va passar directament a la directora del Servei de Biblioteca, Cristina Sánchez, per tal d’inaugurar la nova secció de la biblioteca. L’alcalde també va donar un xec de 500 euros a l’Associació Superacció com a donatiu solidari.

Arxivat a: Cultura, Esports
Els ponents de la jornada Esport Saludable
A l'esquerra, Pep Campaña moderant la xerrada
Alguns títols que aniran a la nova secció d'esport saludable de la Biblioteca Municipal
La regidora Marina Ginestí, intervenint
Presentació de l'acte per part del director gener del PMCEIJ, José Algar
Públic de la jornada
La intervenció del president de La Mitja
L'acte va tenir lloc al Teatre Auditori de Bellavista
El moment de l'intercanvi de llibre i xec
Darrera actualització d’aquest contingut: 18/04/2024 a les 14:20h
Plan Avanza 2 Reconeixement Administració Oberta Posició Top10

Col·labora:

Diputació de Barcelona

© Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Ctra. de Ribes, 2 - 08520 Les Franqueses del Vallès

Tel. 938 467 676 - Fax 938 467 767

(Necessites javascript per veure aquest correu-e)